Weeral in de tribune... Anderlecht-speler heeft er stilaan genoeg van
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 8 reacties

Elias Cobbaut zit weer niet in de selectie van Fred Rutten

Weeral in de tribune... Anderlecht-speler heeft er stilaan genoeg van

Elias Cobbaut begint zich wel zorgen te maken. De linkerflank van paars-wit wil absoluut naar het EK voor beloften in Italië deze zomer, maar zijn gebrek aan speeltijd zal ook Johan Walem wel al opgevallen zijn.

Cobbaut zat twee weken geleden nog in de selectie van de beloften, maar intussen wordt de topaankoop (drie miljoen euro) door Fred Rutten steevast aan de zijlijn gehouden. Ook voor het duel met Club Brugge zit hij vanavond niet in de wedstrijdselectie. 

De 21-jarige linkerflank begon sterk aan het seizoen, maar viel toen terug nadat hij in Charleroi een scheur in het knieligament opliep. Zijn revalidatie nam ook langer in beslag dan verwacht en eens hij helemaal terug was, had Hein Vanhaezebrouck de club verlaten.

Geen echte linksback?

Vanhaezebrouck was een fan van Cobbaut, die helemaal in zijn systeem paste: een linksback die met zijn loopvermogen heel de flank voor zijn rekening kon nemen, een voorzet kon trappen en ook nog in de box kwam om te scoren.

Rutten vindt dat een linksback moet verdedigen en geeft de voorkeur aan Obradovic. En als het moet zelfs aan Milic. Intussen zijn er een aantal incidenten geweest waarbij hij de beloften links liet liggen. Zo na Standard, toen hij ziek afmeldde. En ook maandag was hij voorzien tegen Club Brugge. Maar omdat de match gespeeld werd op kunstgras vond hij het risico te groot.

In ieder geval zal hij een oplossing zoeken indien moest blijken dat Fred Rutten volgend seizoen ook nog trainer is. Maar daar gaat in Neerpede heel weinig volk van uit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties