Reactie Jens Naessens verklaart het verschil tussen 1B en play-off 2

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties
Jens Naessens verklaart het verschil tussen 1B en play-off 2
Foto: © photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Westerlo knokte tot op de laatste speeldag in de Proximus om een plaats in play-off 3 te vermijden. Dat lukte en nu kunnen ze vrank en vrij voetballen in play-off 2, waar ze het overigens heel aardig doen. De Kemphanen zijn na drie matchen nog steeds ongeslagen.

Tegen STVV was het met vlagen bijzonder goed - zeker tot aan de 1-0 - al was het daarna af en toe pompen of verzuipen voor Westel. "Wij zijn het niet gewoon om in dit sneltempo wedstrijden af te werken", zei Jens Naessens ons na afloop van de match.

"Dat kruipt natuurlijk in de benen, want wij spelen normaal gezien week om week. Bovendien gebruikt de trainer ook steeds dezelfde spelers", aldus de aanvaller van Westerlo die binnenkort einde contract is (klik hier om daarover meer te lezen). 

Dubbele gordel

Zaterdag hield Westerlo Sint-Truiden in bedwang waardoor beide teams nog steeds ongeslagen zijn. "We hebben toch maar getoond dat we kunnen meedoen met de eersteklassers en dat het verschil niet zo groot is als sommige mensen denken."

Hij merkt wel een groot verschil met het voetbal in 1B. "Er wordt soms minder doorgedekt in vergelijking met 1B. Daar is het vaak een dubbele verdedigingsgordel rond de zestienmeter, met de volledige ploeg. In play-off 2 gaat het goed op en neer."

"Wij gaan in de aanval, zij doen hetzelfde. Het is volgens mij ook veel aangenamer voor de toeschouwers. Het voetbal in 1B is zeker niet altijd van de bovenste plank, dus op die manier is het wel leuk voor hen", aldus Jens Naessens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties