Strafschop voor de ene ploeg in plaats van voor de andere: Franko Andrijasevic heeft het al eerder gezien
Redactie vanuit Brugge
| 3 reacties

Andrijasevic zag ook in Serie A al dolle penaltyfase waarbij VAR invloed uitoefende

Strafschop voor de ene ploeg in plaats van voor de andere: Franko Andrijasevic heeft het al eerder gezien
Foto: © photonews

Over de wedstrijd van Waasland-Beveren in Brugge valt heel wat te zeggen. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen gaan over die fraaie kopbalgoal van Franko Andrijasevic. Toch was het vooral een VAR-tussenkomst die nazinderde, met als gevolg dat Waasland-Beveren een elfmeter kreeg en niet Cercle Brugge.

Zo werd uiteindelijk niet de ingreep van Debaty op Bruno bestraft, maar wel het eerdere handspel van Marega. "Het leek erop dat er voor onze opponent een strafschop gegeven werd. De bal ging uiteindelijk aan de andere kant op de stip. Voor onze tegenstander was het een beetje frustrerend, maar er is niets aan te doen. Je kunt er niets op zeggen. Voor ons was het goed."

Dat was zo geweest als de strafschop benut was. Boljevic knalde echter op de lat. Andrijasevic blijft evenwel voorstander van de VAR. "De regels zijn nu zo, de VAR is er. Het is goed dat de VAR er is. Je moet niet meer zeggen dat je verloren bent door de scheidsrechter of klagen over een buitenspeldoelpunt. Je moet niet met een beschuldigende vinger naar een ander wijzen. We moeten naar onszelf kijken."

Ik heb het al gezien in de Serie A 

Franko Andrijasevic

De Kroaat zag in het buitenland al een gelijkaardige situatie. "Ik heb het al eens gezien in een wedstrijd in de Serie A, SPAL - Fiorentina. Toen ik aan het kijken was, vond ik het wel grappig. De beslissing om SPAL een strafschop toe te kennen, werd teruggetrokken. SPAL had anders de kans gekregen om 2-1 voor te komen. Nu werd het 1-2 en op het einde was het 1-4."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties