De Keersmaecker beleefde een droomdebuut bij Beerschot Wilrijk: "Een onbeschrijflijk gevoel"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Antwerpen
| 12 reacties

Brian De Keersmaecker debuteerde bij Beerschot Wilrijk met een invalbeurt en scoorde meteen

De Keersmaecker beleefde een droomdebuut bij Beerschot Wilrijk: "Een onbeschrijflijk gevoel"

Zaterdag 13 april 2019, dat is een dag die Brian De Keersmaecker nooit meer zal vergeten. Amper twee minuten stond hij op het veld, zijn eerste minuten op het hoogste niveau, en hij jaagde zijn eerste al tegen de touwen. De 18-jarige middenvelder zonder profcontract kon het maar moeilijk vatten.

“Ongelooflijk! Ik denk dat dit de droom is van elke jonge voetballer”, zei de 18-jarige Brian De Keersmaecker over zijn eerste goal in een eerste elftal. Het waren tevens zijn eerste minuten ooit op het hoogste niveau. En dat al meteen bekronen met een doelpunt!

Vanzeir speelde hem aan vanop links en hij twijfelde geen seconde. “Onbeschrijflijk. Ik wist niet wat te doen daarna”, was hij nog steeds lichtjes geëmotioneerd. “Ik kan het nog altijd niet geloven. Ik raakte de bal en zag hem mooi binnenvliegen. Er ging veel door mijn hoofd. Ik ben ook geen doelpuntenmaker. Bij de beloften heb ik er dit seizoen nog maar drie gescoord.”

Nummer 17

Maar daar staat hij meestal een rijtje lager vertrouwde hij ons toe. Tegen Eupen kwam hij na een uurtje de erg bleke Diego Montiel vervangen op ‘de tien’. Opvallend was het rugnummer dat De Keersmaecker droeg: ‘de 17 van Losada’.

“Die heb ik niet zelf gekozen. Ze hebben mij dat shirt gewoon gegeven, puur toeval dat het zijn nummer was. Hij heeft voor de match gezegd dat ik mijn match moest spelen en hard moest werken”, aldus De Keersmaecker. “Number 17 is back”, riep Losada nog bij het verlaten van de mixed zone.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties