Interview Beloftencoach Walem heeft boodschap voor Anderlecht-jongeren die niet speelden onder Rutten: "Ze weten wat ik van hen verwacht"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Beloftencoach Johan Walem zegt Saelemaekers en Cobbaut niet te panikeren

Beloftencoach Walem heeft boodschap voor Anderlecht-jongeren die niet speelden onder Rutten: "Ze weten wat ik van hen verwacht"
Foto: © photonews

Fred Rutten heeft tijdens zijn passage bij Anderlecht een aantal jongeren opzijgeschoven die in aanmerking kwamen voor het EK voor beloften van juni. Beloftencoach Johan Walem maant hen aan om niet te panikeren.

Zou er een vreugdekreetje geweest zijn bij Elias Cobbaut, Alexis Saelemaekers en nog een paar anderen toen ze deze morgen het nieuws kregen dat Fred Rutten vertrokken was? Mogelijk, want zij zagen hun EK met de beloften al gehypothekeerd en hebben nu de tijd om de situatie nog om te keren.

"Anderlecht beleeft een chaotisch en moeilijk seizoen en dat duurt toch al een tijdje", zegt Johan Walem ons. "De club had met Rutten niet het goeie profiel binnengehaald, dat is duidelijk. Hij prefereerde ervaring boven de jeugd, maar je moet die keuze respecteren. Nochtans mag paars-wit er zich op beroepen een referentie te zijn qua jeugdwerking."

Rutten was niet het goeie profiel voor Anderlecht

Binnen zes weken begint het EK. Hebben jongens als Cobbaut en Saelemaekers nog een kans? "Ik had natuurlijk liever gehad dat ze speelden, maar het is nu zo. Het voordeel is dat sommigen frisser zullen zijn voor het EK. Of je nu jong of oud bent, er zullen altijd pieken en dalen in een carrière zitten."

"Ik heb mijn spelers altijd gezegd om hard te blijven werken, in welke situatie dan ook. Dat zal altijd vruchten afwerpen. Ze moeten vooral niet panikeren en de volgende weken gewoon hun kansen pakken. Ze weten wat ik van hen verwacht om in de definitieve selectie van 23 te zitten", besloot Walem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties