Bij Genk zijn ze onder de indruk van hun eigen speler: "Dit hadden we zelf ook niet verwacht"

Bij Genk zijn ze onder de indruk van hun eigen speler: "Dit hadden we zelf ook niet verwacht"

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Hoe ze het doen, vragen ze zich waarschijnlijk bij andere clubs ook af. Genk vindt goudhaantjes waar iedereen vergeet te zoeken. Zo ook in de Japanse competitie, waar ze via WyScout Junya Ito meer dan een jaar in het oog hielden.

Bij Genk zijn ze trouwens zelf onder de indruk van de aanpassing van de Japanse sneltrein. "In een erg gesloten competitie als de Belgische is snelheid op de flanken belangrijk om een gesloten verdediging open te breken, maar ook om toe te slaan op de tegenaanval", aldus De Condé in S/V Magazine.

"Spelers vinden die snel zijn, lukt nog aardig, maar op volle snelheid in de laatste zone het overzicht bewaren, is niet evident. Ito durft juist dan zijn hoofd rechtop te houden en ziet oplossingen in die fase. Dat is heel straf."

Philippe Clement zag al snel dat hij goud in handen had. "Dat hij minuten zou maken dit seizoen, hadden we wel verwacht, maar dat hij basisspeler zou worden in PO1 én het daarbij nog eens zo goed zou doen? Dat had ik niet gedacht. Evenmin dat zijn snelheid met de bal aan de voet zo hoog ligt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties