Interview Icoon zou nu graag trainer worden om Anderlecht uit de miserie te helpen: "Als ze mij nodig hebben, bellen ze maar... Ik wil paars-wit gewoon helpen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 12 reacties

Georges Heylens wil Anderlecht uit de miserie helpen als ze hem nodig hebben

Icoon zou nu graag trainer worden om Anderlecht uit de miserie te helpen: "Als ze mij nodig hebben, bellen ze maar... Ik wil paars-wit gewoon helpen"

En nu Anderlecht? De club moet nu op zoek naar een nieuwe trainer en die keuze moet er helemaal op zijn. Best iemand die de club goed kent? Georges Heylens, voormalig speler van paars-wit, laat alvast weten dat hij de club er weer bovenop wil helpen: "Je moet met de jeugd spelen!"

Heylens was zelf jeugdspeler van Anderlecht en speelde 25 jaar voor de club. "Het ontslag van Rutten is logisch hé. Wat heeft hij bewezen? Hij heeft nooit volgens de filosofie van Anderlecht proberen spelen."

"Pas op, ik ben nooit gelukkig als een trainer buitenvliegt. Maar ik heb het al lang gezegd: speel met uw jeugd. Dat heb ik tegen alle belangrijke mensen bij Anderlecht gezegd. De -21 van de club zijn de beste van België. Elke maand zou er eigenlijk iemand uit die kern moeten bijkomen bij de A-ploeg. Er zit genoeg talent. En dan maak je het de buitenlanders moeilijk en moeten ze knokken om in de ploeg te komen. De jeugd is de toekomst."

Eigenlijk zou je elke maand een jeugdspeler moeten toevoegen

Heylens zou het dus zien zitten om nu over te nemen. "Ik heb daarover al eens gesproken met Marc Coucke en hij zei me dat hij me ging bellen. Maar dat telefoontje is nooit gekomen. Ze mogen me nog altijd bellen hoor, ik woon op 500 meter van het stadion. Nu heb je toch een trainer nodig die alle hoeken en putten van Anderlecht kent? Ik ben geen geldwolf, ik wil gewoon Anderlecht hier uit halen, want dit doet pijn."

Ik ben geen geldwolf, ik wil Anderlecht hier gewoon uithalen

De voormalige rechtsback zag de keuze voor Rutten al lang verkeerd uitdraaien. "Rutten was een miscast. Als je een trainer neemt, moet je toch weten of hij bekwaam is om de jeugd te werken, zoals je eerder had aangekondigd. Hij kende niks van die mannen. Je moet Anderlecht kennen om iets te bereiken."

Zoals alle ex-spelers ergerde Heylens zich mateloos aan het spel van zijn ex-club. "Als een verdediger bij mij de bal zou inspelen en dan begint te wandelen... Hij vliegt op de bank! Coucke kent misschien de gevoeligheden bij de club niet, maar je moet ook een trainer hebben die de voorzitter helpt dat te begrijpen."

Je moet een trainer hebben die de voorzitter helpt Anderlecht te begrijpen

"De buitenlanders die er nu spelen, doen het volgens mij alleen voor het goeie contract dat ze krijgen. Maar wie in het bestuur is op dit moment in staat om met zijn vuist op tafel te kloppen? Je moet de fierheid hebben om iets op te bouwen. Je mag zo rijk zijn als de zee diep is, maar je moet mensen hebben die de club kennen."

Er zitten nog te weinig mensen op de club die Anderlecht kennen. "Weet je, toen ik onlangs belde om een ticket kreeg ik iemand aan de lijn die zei dat ze er geen meer hadden... Ik moest geen ticket hebben in de eretribune hé. Ik zet me wel tussen de gewone supporters, die ken ik allemaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties