Belhocine maakt indruk met betoog: "Niemand zegt me wie ik moet opstellen, anders stop ik er mee"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 17 reacties
Belhocine maakt indruk met betoog: "Niemand zegt me wie ik moet opstellen, anders stop ik er mee"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Toen Karim Belhocine in december voor de eerste keer overnam toen Hein Vanhaezebrouck ontslagen was, kwam hij nog wat timide over. Deze keer was dat helemaal anders: voor ons zat een coach met vertrouwen en een missie. En met een mening! Iets wat we gemist hebben de voorbije drie maanden.

Binnen de club is Belhocine één van de meest open mensen, maar voor de pers kon hij wel nog eens in zijn schulp kruipen. Dat is voorbij... Lees maar mee. 

Michael Verschueren heeft de fans beloofd dat er "veranderingen zullen zijn tegen Gent". Heb je dan niet het gevoel dat jij niet de ploeg opstelt?

"Niemand moet me zeggen welke ploeg ik moet opstellen. Kijk, je moet de geschiedenis van de club kennen. Deze club heeft altijd goeie jongeren geformeerd en die zijn er nu ook. Een jongere die talent heeft, is fantastisch. Maar een speler gaat niet op het veld staan omdat hij jong is, maar omdat hij het verdient om bij Anderlecht te spelen. Dat moet hij dan ook elke week laten zien, ook op training. Als ze het verdienen, zullen ze spelen. Maar ik zal nooit accepteren dat iemand mijn ploeg opstelt. De dag dat ik dat doe, hou ik er mee op."

Wat niet wil zeggen dat je de jeugd geen kansen gaat geven?

"Uiteraard niet. Ik herhaal: wie het verdient, zal spelen. Het is mijn taak ook om die jongens beter te maken. Ik heb ook een opvoedende functie. Het is mijn taak om er mannen van te maken. Als ze werken, zullen ze daar beloond voor worden."

Hoe begin je nu aan die uitdaging?

"Het ontslag van Rutten was een verrassing, maar we moeten dat accepteren en vooruit proberen gaan. Er wacht ons een heel moeilijke missie, maar ze is niet onmogelijk. Ik wil het maximum geven om er het beste uit te halen. Het is realiseerbaar als we het allemaal samen doen."

Dit is je tweede keer als T1 dit seizoen? Is het anders deze keer?

"Het is een andere situatie. De resultaten zijn slecht, je moet een kat een kat noemen. Maar ik heb wel de indruk dat de spelers elkaar vinden in de kleedkamer. Met een goeie organisatie en als we als blok naar buiten komen, kunnen we dit omkeren. Maar het is belangrijk dat iedereen er zich honderd procent voor wil geven. Ik hoop dat alle spelers die boodschap begrepen hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties