Clement en Preud'homme zien meer evenwicht in Genkse driehoek na vertrek Pozuelo: "Net zoals bij Vazquez en Refaelov"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties

Philippe Clement en Michel Preud'homme zien meer evenwicht in Genk-middenveld na vertrek Alejandro Pozuelo

Clement en Preud'homme zien meer evenwicht in Genkse driehoek na vertrek Pozuelo: "Net zoals bij Vazquez en Refaelov"
Foto: © photonews

Niemand bij KRC Genk die halfweg play-off 1 nog rouwt om het vertrek van Alejandro Pozuelo. Ondanks dat de Spanjaard het mooie weer maakt bij Toronto, staat de driehoek in het Limburgse middenveld als een huis. Dat zien ook coach Philippe Clement en voormalige leermeester Michel Preud'homme.

Na de 1-3 zege van Genk in Luik ging het na de wedstrijd ook nog over het gemis van Alejandro Pozuelo. Clement vertrouwt sindsdien (met succes) op een driehoek met Bryan Heynen, Ruslan Malinovskyi en Sander Berge. Anders voetballen, dat wel, maar daarom niet minder efficiënt.

Terwijl het vroeger wachten was op de listige balletjes van Pozuelo, zit er sinds zijn vertrek naar Canada meer beweging in de Genkse driehoek en komen Heynen en Berge meer tot hun recht als infiltrerende middenvelders. Met succes. Heynen was vrijdag nog goed voor een doelpunt en een assist. Twee keer omdat hij de zestien indook. Twee keer leverde het een doelpunt op.  

Evenwicht

"Met Pozuelo was er soms een moeilijker evenwicht, maar dat compenseerde hij met zijn aanvallende acties", aldus Clement. "We speelden op een andere manier dan nu, maar mét Pozuelo zijn we toch met een mooie bonus eerste geworden in de reguliere competitie. Al kunnen we op deze manier nog meer ploegen verrassen."

Ook Preud'homme, die Clement enkele seizoenen bij hem had als T2 in Brugge, gaat akkoord "Ze missen een geniale speler, maar ik denk dat er op deze manier nog meer evenwicht in de ploeg is", aldus MPH.

"Ik vergelijk het duo Malinovskyi-Pozuelo een beetje met Vazquez en Refaelov destijds bij Club Brugge. Twee geniale voetballers, maar met hen alle twee in de ploeg ben je soms meer evenwicht kwijt", besluit Preud'homme. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties