Krijgt Anderlecht zondag een pandoering van Club Brugge? Hier zijn enkele precedenten

Redactie
| 21 reacties
Krijgt Anderlecht zondag een pandoering van Club Brugge? Hier zijn enkele precedenten
Foto: © photonews

Zondag staat Club Brugge - Anderlecht op het programma. Als je ziet hoe moeilijk paars-wit het onlangs op Standard en thuis tegen Gent had, is het niet ondenkbaar dat het in Jan Breydel de wet van de sterkste moet ondergaan.

21 jaar lang kon Club Brugge niet winnen in het Astridpark. Op 4 april stelde blauw-zwart orde op zaken en trok het met 2-3 aan het langste eind. Wordt de terugmatch in PO1 een doelpuntenkermis in het voordeel van de thuisploeg? Het is in het verleden nog al gebeurd.

17/12/2017 5-0


Met Hein Vanhaezebrouck aan het roer ging Anderlecht roemloos ten onder op de 19de speeldag van de reguliere competitie. Het duurde tot de 1ste minuut van de toegevoegde tijd van de 1ste helft voor Diaby de score kon openen. Daarna legde Club er nog 4 in het mandje van Frank Boeckx.

15/05/2016 4-0


We moeten niet ver teruggaan in de tijd om nog een afstraffing te vinden. Met deze 4-0 haalde Club Brugge zelfs zijn 14de titel binnen en beëindigde het onder leiding van Michel Preud'homme zo een droogte die al 11 jaar duurde. Ook in deze wedstrijd was het Diaby die de score opende.

22/09/2013 4-0


Op speeldag 8 van het seizoen 2013/2014 maakte blauw-zwart paars-wit in met 4-0. Coach van dienst was Michel Preud'homme terwijl Simons, Fatai en tweemaal Lestienne zich opwierpen als doelpuntenmakers. De titel was dat seizoen wel weggelegd voor Anderlecht, nadat Standard de reguliere competitie als leider had afgesloten.

10/04/2011 3-0


In 2011 liep het tijdens de play-offs niet van een leien dakje voor Anderlecht. De stoel van Ariël Jacobs wankelde al voor deze wedstrijd, die eindigde op 3-0 met doelpunten van Karel Geraerts, Perisic (op strafschop) en Akpala.

17/11/1979 3-0


Valt het je ook op dat we plots van 2011 naar 1979 gaan? Terwijl Club Brugge Anderlecht tegenwoordig regelmatig een paar goals om de oren kletst, had blauw-zwart het daar vroeger een pak moeilijker mee. In 1979 lukte het wel een keer. Walter Meeuws en tweemaal Jan Ceulemans scoorden de goals.

En op 28 april?

Club Brugge moet ten allen prijze winnen om nog mee te doen voor de titel, terwijl Anderlecht volop brandjes blust. Zit een nieuwe afstraffing erin? Wurgt de titelstress de spelers van Club Brugge? Of stuwt ze de mannen van Leko naar ongekende hoogtes? Slagen de Brusselaars erin om een elftal met paars-wit DNA tussen de lijnen te brengen zodat deze wedstrijd gespeeld wordt met de motivatie van een europacupfinale?

Wat verwacht jij?

50%
14%
9%
18%
9%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws