Interview: (Exclusief) Fabrice N'Sakala ziet wat Anderlecht mist: "Hij nam de ploeg op sleeptouw en gaf de jongeren een boost"
Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 4 reacties

Fabrice N'Sakala legt uit waarom Olivier Deschacht gemist wordt bij Anderlecht

(Exclusief) Fabrice N'Sakala ziet wat Anderlecht mist: "Hij nam de ploeg op sleeptouw en gaf de jongeren een boost"
Foto: © photonews

Fabrice N'Sakala verliet Anderlecht in de zomer van 2017 voor het Turkse Alanyaspor, maar hij is zijn vorige werkgever blijven volgen.

Fabrice N'Sakala is nog steeds op de hoogte van de gang van zaken in de Jupiler Pro League en geeft toe dat hij het bizarre seizoen van paars-wit maar moeilijk kan vatten.

"Ik heb dit seizoen veel reacties gekregen van fans die bedroefd en geschrokken waren om te zien dat de andere Belgische teams niet meer bang zijn om het tegen Anderlecht op te nemen", legde N'Sakala uit in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Toen ik hier nog speelde was het al crisis als we tweede stonden, maar nu ... Ik heb ook gezien wat er gebeurd is tijdens de laatste Clasico", vertelde de 28-jarige flankverdediger.

"Er is ook zoveel veranderd. Met Kara en Trebel zit er wel wat leiderschap in de ploeg, maar een type als Deschacht, Gillet, Proto of Kouyaté kan ik er niet uitpikken." Eerstgenoemde was een rechtstreekse concurrent van N'Sakala, maar toch steekt hij zijn bewondering voor Oli niet onder stoelen of banken.

"Hij was de steunpilaar die het team op sleeptouw nam die alleen maar wou winnen. Hij gaf tegelijkertijd ook een boost aan de jeugd. Zij luisterden naar hem omdat hij een echte clubman is en omdat hij titels heeft gewonnen en in de Champions League heeft gespeeld", legde de verdediger van Alanyaspor uit.

"En toch... Anderlecht is Anderlecht. Ze zullen weer opstaan en brullen als een leeuw. Ik blijf hen voor 100% steunen", stak N'Sakala zijn ex-club nog enkele bemoedigende woorden toe.

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties