Supportersfederatie Waasland-Beveren had "positief onderhoud" met voorzitter Huyck: "Ons gevoel is na dat gesprek niet veranderd"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Supportersfederatie Waasland-Beveren had "positief onderhoud" met voorzitter Huyck: "Ons gevoel is na dat gesprek niet veranderd"
Foto: © photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Er hangen donkere wolken boven de Freethiel, aangezien de club eerder deze week een fiks strafvoorstel kreeg van de Geschillencommissie Hoger Beroep: degradatie naar 1B en een puntenaftrek van 6 punten.

Bij de club blijven ze hun onschuld uitspreken en geloven ze dat een straf nog vermeden kan worden. Zaterdagochtend vond er een gesprek plaats tussen de Supportersfederatie, SLO, de Ultra's en voorzitter Dirk Huyck.

De Supportersfederatie plaatste een korte samenvatting op haar Facebookpagina. De conclusie daaruit: "Er is, door een sterk dossier, alle vertrouwen dat we ook volgend seizoen zullen kunnen genieten van voetbal in de Jupiler Pro League."

Hier is het volledige statement van de supportersfederatie:

We belden met Davy Van Dorsselaere, de voorzitter van de federatie. "Het is weinig zinvol om dieper in te gaan op wat er allemaal is gezegd. Ons statement spreekt voor zich denk ik", was hij kort van stof. 

Dan vroegen we hem maar of zijn gevoel over heel het dossier veranderd is sinds het gesprek. "Nee, degradatie is niet aan de orde. Dat heb ik op voorhand gezegd en dat blijf ik nu ook doen."

Dirk Huyck zou naar verluidt zijn benaderd door Veljkovic en bestuurslui van KV Mechelen en zou dat niet hebben gemeld aan de KBVB. Dat is ook strafbaar. "Tja, ook daar kan ik natuurlijk niets over zeggen. Wij hebben trouwens niet met de voorzitter gepraat om zelf in de rol van onderzoeker te kruipen", verduidelijkte Van Dorsselaere.

"Laat dat maar over aan de mensen van de KBVB. Zij zullen de zaak in eer en geweten afhandelen en, nogmaals, daaruit zal hopelijk een goede afloop voortvloeien. We hebben gepraat over hoe de toekomst van de club er nu uitziet en waar we als club naartoe willen. Over de jeugd en G-voetbal en dergelijke", aldus de voorzitter van de Supportersfederatie.

Voorlopig kunnen de fans weinig doen, behalve de raad van de Federatie ter harte nemen: enkele weken geduld hebben, want de tijd brengt raad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties