Leko stuurt pluim richting Genk en looft zijn spelers na knokmatch: "Club-Anderlecht is zoals Real-Barça, United-Liverpool..."
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brugge
| 58 reacties

Ivan Leko blijft erin geloven zolang het mogelijk is

Leko stuurt pluim richting Genk en looft zijn spelers na knokmatch: "Club-Anderlecht is zoals Real-Barça, United-Liverpool..."
Foto: © photonews

Ivan Leko heeft de handdoek nog niet geworpen hoor. De Kroaat blijft geloven in een tweede opeenvolgende titel zolang het mogelijk is. Maar intussen kan hij er niet onderuit dat Racing Genk een indrukwekkend parcours aan het afleggen is... En daarvoor: "Proficiat Genk!"

Leko wou wel even iets nuanceren: "In de eerste drie wedstrijden van play-off 1 speelden wij het beste voetbal, beter dan Genk. Maar intussen heeft Genk een fantastisch parcours neergezet. 15 op 18, ze verdienen mijn complimenten." Fijntjes: "Maar die fases tegen Genk en Antwerp kostten ons wel vier punten."

Genk speelde zaterdag al en zette zo Club onder druk. "Psychologisch is het zo moeilijk om een wedstrijd voor te bereiden. Je weet dat je niks mag laten liggen en zelfs dan blijft de achterstand zes punten. En Anderlecht blijft Anderlecht, dan maakt de vorm van het moment niks uit."

Klassieker

Dat verduidelijkte hij ook. "Barça-Real, AC Milan-Juventus, United-Liverpool... Op welke plaats in het klassement ze ook staan, dat blijft een klassieker. Net zoals Club-Anderlecht dat dus is. Dan kan de tegenstander altijd iets meer. Chapeau voor mijn spelers dat ze bleven geloven en bleven gaan om te winnen. Het duurde lang, maar ze verloren het vertrouwen nooit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties