Interview: Nordin Jbari laat voor ons zijn licht schijnen over Anderlecht-Standard: "Er staat nog héél veel op het spel!"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

Nordin Jbari beschouwt de Clasico voor ons voor

Nordin Jbari laat voor ons zijn licht schijnen over Anderlecht-Standard: "Er staat nog héél veel op het spel!"

't Is een Clasico in nogal speciale omstandigheden morgen in het Constant Vanden Stock-stadion. Eerst en vooral al omwille van de sfeer na de gebeurtenissen in de heenmatch. En voor beide ploegen hangt er toch nog wel wat vanaf, want ook Standard wil liefst geen week langer voetballen.

Anderlecht hoopt nog via de vijfde plaats - en een mogelijke veroordeling van KV Mechelen - aan Europees voetbal te geraken. Standard wil nog over Antwerp wippen naar de derde plaats, want anders mogen ze hun vakantie nog met een week uitstellen. 

"De druk zal tastbaar zijn", verzekert Nordin Jbari ons. "Er staat nog veel op het spel. Gaande van prestige tot Europees voetbal. De spelers van Anderlecht zullen het shirt echt nat moeten maken om hun eerste zege in play-off 1 te pakken. Met een overwinning zouden ze de gemoederen ook wat kunnen kalmeren en de crisis wat beperken."

Jbari zag ook de betere organisatie van de Mauves tegen Club Brugge. "Maar tegen Standard zullen ze de bal moeten hebben, meer dominant spelen en de duels winnen. Thuis moet je het spel maken en het niet ondergaan", aldus de voormalige aanvaller. 

En Standard wil echt wel derde worden. "De vierde plaats zou een zware ontgoocheling zijn voor hen. De Rouches willen ook die drie recente nederlagen uitwissen en daarmee zouden ze ook de geruchten over bepaalde vertrekkers (Mpoku en Carcela) een beetje op de achtergrond doen belanden", denkt Jbari.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties