Genieten: maak kennis met het grootste G-voetbaltoernooi van Limburg, met ook vier Belgische teams op post

Redactie
| 0 reacties
Genieten: maak kennis met het grootste G-voetbaltoernooi van Limburg, met ook vier Belgische teams op post

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 15 juni is het weer zover en gaat het grootste G-voetbaltoernooi van Limburg plaatsvinden in Hoensbroek. Met daarbij ook enkele Belgische teams.

Recreas Alken G1, Eendracht Term Genk G1, De Grasstuivers G1 en GSVT Lanaken G1 zullen er namens België bij zijn in Hoensbroek. Maar in totaal gaan meer dan 400 spelers de strijd aan, verdeeld over ook nog 7 Duitse en 17 Nederlandse ploegen voor het grootste G-voetbaltoernooi van Limburg.

Genieten-toernooi

Ze verzamelen in het sportpark De Dem van voetbalvereniging EHC/Heuts uit Hoensbroek voor het jaarlijkse Genieten-toernooi. "EHC/Heuts heeft het in 2007 aangedurfd om te starten met G-voetbal en dit is uitgegroeid tot een mooie aanwinst voor de club. Inmiddels spelen er zo’n 40 mindervalide spelers in 3 verschillende klasse en hebben we voor elk team verschillende leiders", klinkt het.

"Naast het voetballen proberen we met de spelers bij zoveel mogelijk activiteiten bij de verenging mee te doen en dit is altijd een succes. Bij zo’n activiteit wordt wel eens geroepen: “Het is pas een feest, als de G is geweest”. En dat is ook zo, elke activiteit ziet men als een feestje."

9e editie

"Veel van de spelers hebben niet veel vrienden en hebben moeite met het leggen van sociale contacten. Bij EHC/Heuts motiveren we het leggen van contacten en zien daar ook de successen van. Verschillende kleine vriendenclubjes ontstaan die ook buiten het voetballen met elkaar afspreken."

En dus is er op 15 juni voor de negende keer alweer het Genieten-toernooi, van 10 tot 17 uur. Iedereen wordt een hele dag verwend - inclusief Limburgse vlaai, een lunchpakket en een portie friet. Heel wat vrijwilligers zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. "Aan het eind van de dag is iedereen moe van het harde werken, maar als je de blije gezichten van de spelers ziet dan is dat al het werk absoluut waard geweest."

Iedereen wordt bij EHC gastvrij ontvangen. Dankzij grote sponsoren van onder andere het Fonds Gehandicaptensport, HandicapNL en de Dirk Kuyt Foundation is het mogelijk om dit toernooi te organiseren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties