STVV-aanvaller in tranen na winning goal als ... centrale verdediger: "De laatste weken was voetbal even bijzaak"
Redactie
| 0 reacties

Gelegenheidsverdediger Wolke Janssens (STVV) emotioneel na winning goal tegen Westerlo

STVV-aanvaller in tranen na winning goal als ... centrale verdediger: "De laatste weken was voetbal even bijzaak"
Foto: © photonews

Een aanvaller die invalt als centrale verdediger en dan de winning goal maakt? Het overkwam zaterdagavond Wolke Janssens (STVV), die overmand werd door emoties na zijn doelpunt.

Nee, het was niet het seizoen van Wolke Janssens. "Niet veel gespeeld in een lang seizoen, wel en niet in de selectie, zware trainingen, ...", somt hij op. De winning goal tegen Westerlo deed dan ook deugd voor de 24-jarige Limburger. Er kwamen zelfs traantjes aan te pas. "De laatste weken heb ik op privé-vlak wat moeilijkheden gehad. Voetbal was even bijzaak voor mij", bekent hij. 

"Ik ben ook maar een mens. Logisch dat er dan emoties loskomen. Dit was mijn langste invalbeurt van het seizoen. Om dan de winning goal te maken op een positie die ik niet gewoon ben... dat doet wel iets", aldus Janssens. "Dit is een serieuze opsteker voor mij."

"Bij mijn doelpunt heb ik niet nagedacht. Ik schoot gewoon naar doel en de bal ging er goed in. Misschien kwam mijn instinct als aanvaller toch boven", lacht hij. Janssens moest al na een kleine 20 minuten invallen. Coach Marc Brys posteerde de Limburger als centrale verdediger. Een kleine 'surprise du chef'. 

Centrale verdediger

"Op training had ik er wel al gespeeld, maar in matchen van dit niveau deed ik het nog nooit. Toen de coach zei dat ik centraal achteraan moest spelen, moest ik de knop omdraaien en er gewoon voor gaan. 'Gewoon je eigen ding doen', zei hij me. De coach vindt me polyvalent, maar ik zie mezelf toch eerder op de rechtsback spelen dan als centrale verdediger."

"Ik zal nog eens goed nadenken wat mijn beste positie is. Of dit een kantelmoment is voor mij? Het seizoen stopt te vroeg voor mij, maar we zullen nog bekijken wat de toekomst brengt. Ik had een aflopend contract bij STVV, maar de optie werd gelicht. Ik zal dus afwachten hoe het in de voorbereiding loopt", besluit Janssens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties