Verrassende factor deed Club Brugge voor Clement kiezen

Simon Wauters
Simon Wauters
| 11 reacties
Verrassende factor deed Club Brugge voor Clement kiezen

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Voorzitter Bart Verhaeghe en manager Vincent Mannaert flankeerden Philippe Clement op zijn officiële voorstelling als coach van Club Brugge. Allebei gaven ze wat meer uitleg bij hun trainerskeuze.

“We doen er alles aan om een stabiele topclub uit te bouwen die er elk jaar staat”, stak Verhaeghe van wal. “Dat is de afgelopen acht jaar ook gelukt, al is het werk nooit af: er moet altijd een tandje bij.”

Dit is geen nieuw verhaal

“In mijn ogen heeft Clement als speler en als coach nooit een stap overgeslagen. Hij heeft ook een groot deel van zijn carrière uitgebouwd bij Club Brugge. Dat is een gigantische troef en geeft mij veel vertrouwen in een vruchtbare samenwerking.”

Mannaert legde dan weer vooral de nadruk op het ‘project'. De verdere uitbouw van de jeugdacademie staat namelijk heel hoog op de agenda bij Club Brugge.

“Dit is geen nieuw verhaal”, aldus de manager. “Noem het eerder een nieuw hoofdstuk in het verhaal dat intussen acht jaar duurt. We willen de U18 en U21 veel nauwer betrekken bij de A-kern en meer jongeren laten doorstromen. Het was voor ons erg belangrijk dat onze nieuwe coach in dat project gelooft. Philippe heeft hier zes jaar lang mee de krijtlijnen uitgetekend. Daardoor is hij geknipt voor deze job.”

“Bovendien heeft hij de afgelopen twee jaar al bewezen dat hij een topcoach is. Ik voel veel enthousiasme bij iedereen binnen de club over onze nieuwe trainer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties