Op drie jaar tijd van eerste Amateur naar de Champions League: "Eén van de beste beslissingen die ik genomen heb"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 5 reacties

Casper De Norre ging van amateurvoetbal bij Geel, over STVV naar de Champions League met Genk

Op drie jaar tijd van eerste Amateur naar de Champions League: "Eén van de beste beslissingen die ik genomen heb"

'Het kan heel snel gaan in het voetbal', is één van de vele clichés uit de voetbalwereld. Enkele slimme keuzes en voor je het weet speel je op een erg hoog niveau. Het overkwam Casper De Norre, die eerst twee stappen achteruit zette en vervolgens een héél grote voorwaarts.

Deze winter verliet de 22-jarige belofte-international STVV voor Racing Genk. Een keuze die hij zich nog geen seconde heeft beklaagd. "De ontlading was groot in Genk na de titel. We hebben heel het seizoen op kop gestaan en dan kwam de rest dichter. De play-offs maakten het er niet makkelijker op, maar we hebben het gehaald. En het was verdiend", legde Casper Norre uit in het oefencentrum van de Rode Duivels.

In 2016 kwam De Norre piepen tijdens play-off 2 en sindsdien ging het snel voor de Limburger. "Twee jaar geleden speelde ik nog bij Geel (een uitleenbeurt, nvdr.) in de eerste amateurliga. Vervolgens brak ik geheel onverwacht door op de linksachter en dan werd ik kampioen met Genk. Volgend seizoen is er dan de Champions League en in tussentijd heb ik mijn plaatsje in de nationale beloftenselectie veroverd. Dat bewijst hoe snel het kan gaan in het voetbal."

"Voor sommige jongens lijkt het niet voor de hand liggend om meteen twee reeksen lager te gaan spelen. Voor mij was het een van de beste beslissingen die ik genomen heb. Je leert er veel meer dan bij de beloften, ook al is het twee niveaus lager. Daar is het echt knokken om de punten", verklaarde de linksachter zijn keuze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties