De taal, de Champions League en de verdedigende speelstijl: dit waren de thema's tijdens de voorstelling van Felice Mazzu bij Racing Genk

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 20 reacties
De taal, de Champions League en de verdedigende speelstijl: dit waren de thema's tijdens de voorstelling van Felice Mazzu bij Racing Genk

Felice Mazzu nam maandagnamiddag voor het eerst het woord als nieuwe T1 van Racing Genk. Hij had het onder meer over zijn speelstijl, de taal en de Champions League.

"Ik ga Nederlands leren en uiteindelijk ook proberen te spreken, maar vandaag doe ik het nog in het Frans", stak de kersverse hoofdtrainer van KRC Genk van wal tijdens zijn voorstelling. De taal is allerminst een probleem voor Mazzu. "Met de groep kan ik in het Engels communiceren", ging hij verder.

Na een uitgebreid dankwoord aan Charleroi richtte hij zich tot zijn nieuwe club. "De uitdaging is hier bijzonder groot, maar ik hou wel van moeilijke opdrachten. De Champions League is er ook zo één."

"Ik wil de mensen van Genk ook van harte bedanken, want zij hebben enorm veel vertrouwen in mij getoond. Het is een zeer belangrijke stap in mijn prille carrière als trainer." Ten slotte kwam ook nog de speelstijl van Mazzu aan bod. Die zou volgens sommigen te defensief zijn voor een ploeg als Genk.

"Ik vind mezelf geen verdedigende coach", repliceerde hij daarop. "Ik zal proberen verder te bouwen op datgeen wat meneer Clement hier acherliet, met name positief voetbal", was Mazzu zijn charmante zelf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties