Interview Exclusief: Ex-Rode Duivel gaat zich voltijds toeleggen op de jeugdwerking bij Antwerp

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 10 reacties
Exclusief: Ex-Rode Duivel gaat zich voltijds toeleggen op de jeugdwerking bij Antwerp
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Gill Swerts heeft de knoop doorgehakt. Hij had nog enkele aanbiedingen om door te gaan als voetballer, maar de roep om trainer te zijn was te verleidelijk. De voormalige Rode Duivel stopt dus op zijn 36e met voetballen en gaat voltijds aan de slag als jeugdtrainer bij Antwerp.

Vorig jaar was Swerts al aan de slag als trainer bij de U16 van de Great Old, maar toen hij onlangs het voorstel kreeg om dat op voltijdse basis te gaan doen, moest hij niet lang twijfelen. KFC Lille (1e provinciale, Antwerpen) was zijn laatste club als speler.

Stoppen met voetballen is toch nooit een makkelijke beslissing?

Swerts: "Ik had nog enkele aanbiedingen op zak en zelf voetballen is en blijft het allerleukste wat er is, ook in de lagere afdelingen. Vorig jaar ben ik bij Antwerp aan de slag gegaan als trainer van de U16 en na enkele trainingen had ik door: dit is wat ik wil doen. Trainer zijn en zelf voetballen lukte nog wel, maar het was geen makkelijke combinatie."

En dan kreeg je een aanbieding om voltijds aan de slag te gaan? In welke rol is dat dan?

Swerts: "Inderdaad. En dan heb ik geen seconde moeten twijfelen. Weet je, ik kon dat ook niet maken. Noch bij de club waar ik als voetballer aan de slag zou zijn, noch bij Antwerp. Ik blijf trainer van de U16 en in een gedeelde ochtendwerking ga ik de U18 en de U21 helpen met hun individuele ontwikkeling richting de A-kern. Dat kan bijvoorbeeld als linietrainer."

Antwerp is misschien wel de snelst groeiende club van het land, merk je dat ook?

Swerts: "Zeker hoor. Op het vlak van trainers en fysieke en medische begeleiding zijn er flinke stappen gezet. Als club uit de categorie Elite 2 moeten we niet meer onderdoen voor de clubs uit Elite 1. Spelers twijfelen niet meer zo hard als ze gevraagd worden door Antwerp. Nu willen ze zelf komen. Als club die Europees voetbal speelt is de doorstroming van eigen jeugd naar de A-kern belangrijk."

Over welk trainersdiploma beschik je?

Swerts: "Ik had UEFA B toen ik begon, maar inmiddels heb ik UEFA A. Al na enkele trainingen was ik zeer tevreden bij Antwerp en blijkbaar was de club dat ook. Anders hadden ze mij die voltijdse aanbieding niet gedaan natuurlijk (lacht)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties