Phil Foden en de andere vedetten van groep C

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
Phil Foden en de andere vedetten van groep C
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het EK voor beloften is voor sommige spelers een springplank in hun carrière geweest en zal ook dit jaar weer een uitgelezen mogelijkheid voor jonge toppers zijn om zich in de kijker van grote clubs te spelen.

De UEFA lichtte van elke land de speler uit de selectie die volgens hen over het meeste talent beschikt.  Zondag stelden we de vedetten van groep A aan u voor, maandag was het aan groep B aan en nu laten we ons licht schijnen over de derde en laatste poule, groep C.

Kroatië

Nikola Vlasic ligt onder contract bij Everton en kwam in het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor CSKA Moskou, de club die in de groepsfase van de CL twee keer won tegen Real Madrid. Bij de 1-0 zege scoorde Vlasic het enige doelpunt. Verder is het ook uitkijken naar Alen Halilovic. Hij speelt volgend seizoen nog voor Standard en wordt in eigen land beschouwd als een potentiële wereldtopper.

Engeland

Bekende namen op overschot bij de Three Lions, of is het Cubs? Denk maar aan Wan-Bissaka, Calvert-Lewin en Sessegnon. Maar er loopt ook een zekere Phil Foden rond bij Engeland. De 19-jarige middenvelder speelde dit seizoen in totaal 26 matchen bij Manchester City en pakte drie trofeeën. Als middenvelder weet hij de goal wel staan, want hij scoorde 7 goals.

Frankrijk

Houssem Aouar is een van de grote vedettes van Frankrijk, dat hebben de Jonge Duivels in hun laatste oefeninterland voor het EK aan den lijve mogen ondervinden. De 20-jarige Fransman met Algerijnse roots kwam slechts één keer niet in actie in de Ligue 1. Zijn marktwaarde wordt geschat op 45 miljoen euro. Niet te vergeten, er loopt ook ene Moussa Dembélé (Lyon) rond bij Les Bleus.

Roemenië

Ianis Hagi verzamelde al drie caps voor Roemenië A en speelde al meer dan 80 matchen op het hoogste niveau in Roemenië en de Serie A. Hij is de zoon van Gheorge Hagi, een legende in eigen land en de coach van zoon Ianis bij Viitorul. “De naam Hagi is geen last maar een eer”, aldus de 20-jarige Ianis. Hij stond / staat ook in beeld bij Standard en Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties