Denkt Kompany al meteen aan de titel? "Anders had ik het niet gedaan"
Florent Malice
Florent Malice vanuit Anderlecht
| 29 reacties

Vincent Kompany schuwt geen grote woorden tijdens zijn voorstelling bij Anderlecht

Denkt Kompany al meteen aan de titel? "Anders had ik het niet gedaan"

De langverwachte voorstelling van Vincent Kompany bij Anderlecht vond dinsdagnamiddag plaats. In een veel te warme tent stond de kersverse speler/trainer de pers te woord. Hij had het onder meer over de titelambities van de club.

De ambities van Anderlecht zijn duidelijk. Vincent Kompany moet weer voor betere tijden zorgen bij de recordkampioen, want nog eens zesde eindigen, dat kan niet. Zo denkt Vincent Kompany er ook over.

"Kijk, momenteel zijn er vijf ploegen in België die beter zijn dan wij", schetste hij de situatie. "Het zal heel moeilijk worden om in een jaar tijd beter te worden dan die vijf teams, maar we gaan wel al het mogelijke doen om dat de verwezenlijken. Mits enkele veranderingen geraken we daar wel. Anders was ik de uitdaging niet aangegaan."

Champagnevoetbal

"Bij een club als Anderlecht kan je het ook niet maken om tegen de supporters te zeggen dat we voor de tweede of derde plaats gaan spelen", legde Kompany uit. De titel is dus het objectief bij paars-wit.

En ten koste van wat? "Champagnevoetbal of kampioen? Ik weet hoe de voorzitter erover denkt, maar ik zeg beide. Zo leg ik mezelf druk op en, opnieuw, voel ik me verplicht om die boodschap mee te geven aan onze supporters", besloot Kompany deze kwestie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties