'1A of 1B', 'Tomorrowland en Harley Davidson-treffen' & 'Moeilijkste kalender in 8 jaar': Kalendermaker Van Brantegem leverde een huzarenstukje af

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
'1A of 1B', 'Tomorrowland en Harley Davidson-treffen' & 'Moeilijkste kalender in 8 jaar': Kalendermaker Van Brantegem leverde een huzarenstukje af
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op maandag 1 juli maakte de Pro League de kalenders voor 1A en 1B bekend. Nils Van Brantegem kreeg voor de achtste keer de taak toegeschoven en nooit stond hij voor een moeilijkere opdracht als nu.

De kalendermaker moet met tal van zaken rekening houden, maar voor het nakende seizoen kwam er nog een element bij. Met het matchfraudedossier dat nu voor het BAS komt, is het nog niet zeker in welke reeksen Lokeren, Beerschot, Waasland-Beveren en KV Mechelen volgend seizoen zullen uitkomen.

"Toch zijn we er in geslaagd om een kalender te maken waarin de betrokken clubs elkaar perfect kunnen vervangen", legde Nils Van Brantegem uit op de website van de Pro League. "Het was een zware bevalling, de moeilijkste in acht jaar."

Tomorrowland en Spa-Francorchamps

Verder hield de kalendermaker ook nog rekening met Europese wedstrijden, wensen van de clubs zelf en met de politie. Die moet namelijk voldoende personeel hebben om in de buurt van het stadion te zijn.

Om de moelijkheden aan te geven, gaf Van Brantegem het voorbeeld van speeldag 1. "Dan is er onder meer Tomorrowland, een groot Harley Davidson-treffen en de 24 uren van Spa-Francorchamps. Dat zijn allemaal events waar nog eens extra rekening mee moet gehouden worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties