OHL-middenvelder blij met komst van Tom Van Hyfte: "Concurrentie maakt jezelf en anderen beter"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Linden
| 0 reacties

Mathieu Maertens blij met de komst van Tom Van Hyfte naar OHL

OHL-middenvelder blij met komst van Tom Van Hyfte: "Concurrentie maakt jezelf en anderen beter"
Foto: © photonews

Mathieu Maertens maakte woensdagavond de 90 minuten vol in de oefenwedstrijd tegen Eupen. "Ik zit nog niet op het niveau van vorig seizoen, maar tegen het begin van de competitie zal ik in orde zijn", stelt hij de fans gerust.

OHL hield de club uit de Oostkantons op een 2-2 gelijkspel. Al stonden de Vlaams-Brabanders wel 2-0 voor. "De voorbereiding brengt af en toe wat vermoeidheid tijdens de wedstrijden", zoekt Maertens een verklaring. "In de tweede helft kwam Eupen bovendien met een heel nieuwe ploeg op het veld. Dan zag je dat we er minder uitkwamen en niet meer zoals in de eerste helft konden pressen."

"Zelf zit ik nog niet op het niveau van vorig seizoen", gaat de West-Vlaming verder. "Maar dat is de voorbereiding. Het zal wel in orde komen tegen het begin van het seizoen. We zijn goed bezig. Uit deze matchen tegen 1A-clubs kunnen we veel meer halen dan uit duels tegen ploegen uit een lagere divisie. En we houden toch goed stand."

"Van Hyfte kan zeker een meerwaarde zijn voor de ploeg"

Met de komst van Tom Van Hyfte worden de plekjes duur op het Leuvense middenveld. "Een goede transfer, hij kan zeker een meerwaarde zijn voor de ploeg", aldus Maertens.

"Concurrentie is altijd belangrijk in het voetbal. Het maakt jezelf en anderen beter. Misschien missen we soms nog wat ervaring om de matchen uit te spelen. Bovendien zitten we niet zo dik bezaaid als vorig seizoen in het middenveld. Iedereen zal moeten werken voor zijn plekje in de ploeg", besluit de ex-middenvelder van Cercle.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties