Dan toch een BeNeLiga op komst? Belgische en Nederlandse topclubs zetten eerste stap
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 48 reacties

11 topclubs uit Nederland en België zetten eerste stap richting BeNeLiga

Dan toch een BeNeLiga op komst? Belgische en Nederlandse topclubs zetten eerste stap

De Belgische en Nederlandse topclubs hebben een eerste stap gezet richting de BeNeLiga, een gemengde landencompetitie. Er wordt al jaren over gesproken, maar de haalbaarheid van een BeNeLiga zal de komende weken en maanden onderzocht worden.

Er wordt al jaren gesproken over een gemengde competitie in België en Nederland. Zo hoopt men de concurrentie te verhogen, om zo ook weer mee te doen in Europa. Bovendien zouden de clubs met een sterkere competitie meer geldinkomsten kunnen genereren dankzij lucratieve televisiecontracten. 

Eind mei was er al een (geheim) topoverleg. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe is één van de grote bezielers van het project. Alleen de clubs uit de G5 (Club Brugge, Genk, Anderlecht en Standard), behalve AA Gent, en CEO van de KBVB Peter Bossaert waren toen aanwezig. 

Overleg met 11 clubs

Maar nu hebben elf clubs, de top zes uit Nederland (Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Utrecht en Vitesse) en de G5 uit België, Deloitte de opdracht gegeven wat de haalbaarheid is van een gemengde landencompetitie. Puur op financieel vlak dan, weet Het Nieuwsblad. In oktober zal Deloitte met de resultaten komen van het onderzoek. Indien de uitkomst positief is, kunnen er nieuwe (concrete) stappen worden gezet. 

Al zijn er nog heel wat euvels die overwonnen moeten worden: onder meer de verdeling van de Europese tickets en hoe de bekercompetitie er zal uitzien. 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties