Ex-aanvoerder Rode Duivels rouwt om Waseige: "Eén van de weinigen die van een goede speler een hele grote kon maken"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Marc Wilmots rouwt na het overlijden van goede vriend Robert Waseige

Ex-aanvoerder Rode Duivels rouwt om Waseige: "Eén van de weinigen die van een goede speler een hele grote kon maken"
Foto: © photonews

Het overlijden van ex-bondscoach Robert Waseige is hard aangekomen in de Belgische voetbalwereld. Marc Wilmots, aanvoerder onder Waseige bij de Rode Duivels, verliest een goede vriend.

Heel wat ex-Rode Duivels reageerden verslagen op het nieuws over Waseige. Volgens Eric Van Meir kon Waseige het maximale uit een speler halen, Marc Wilmots had dan weer een speciale band met de Luikenaar uit Rocourt. Waseige had de middenvelder onder zijn hoede bij Standard en benoemde Wilmots later tot aanvoerder van ons land. 

Zijn overlijden doet dan ook pijn. "Het is een shock om een goede vriend te verliezen", vertelt hij bij de RTBF. "We hebben samen veel momenten doorgebracht. We gingen om de zoveel tijd nog samen eten. Het is iemand die ik zeer apprecieerde omwille van zijn humor en zijn visie op het voetbal. Ik kon altijd op zijn steun rekenen als ik een belangrijke beslissing moest nemen. Hij stond altijd klaar."   

"Hij stond altijd klaar"

"Hij is een van de weinigen die van een goede speler een hele grote kon maken. Als mens was hij vooral eerlijk en rechtuit. Het was ook een echte familieman, die altijd klaar stond voor zijn kinderen, hij kon veel doen voor anderen", aldus Wilmots

Waseige was bondscoach van de Rode Duivels op het WK van 2002. België ging er toen in de achtste finales uit tegen Brazilië na een zeer controversieel afgekeurd doelpunt van Wilmots

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties