OFFICIEEL: Waasland-Beveren plukt offensief talent weg bij AA Gent
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Aboubakary Koita voor vier jaar naar Waasland-Beveren

OFFICIEEL: Waasland-Beveren plukt offensief talent weg bij AA Gent

AA Gent neemt afscheid van één van zijn offensief ingestelde youngsters. De 20-jarige Aboubakary Koita verkast naar Waasland-Beveren. Daar waren ze nog op zoek naar aanvallende versterking. Koita werd het in het eerste deel van 2019 uitgeleend aan KV Kortrijk.

In 2017 werd Koita door de Buffalo's weggehaald bij Geel. Speelkansen kwamen er niet veelvuldig bij AA Gent, maar Yves Vanderhaeghe zag kennelijk wel iets in hem. Speler en trainer werden dit jaar herenigd tijdens een uitleenbeurt van Koita aan KV Kortrijk.

Beauty in play-off 2

Bij KVK kreeg hij een pak meer speelgelegenheid, maar het bleef zoeken naar een definitieve oplossing. Die is er nu gekomen met een transfer naar Waasland-Beveren. Het is geen wonder dat men op de Freethiel hun oog om hem liet vallen. Zijn enige twee treffers voor de Kerels scoorde hij op het veld van de Waaslanders. Met onder andere een beslissende beauty in play-off 2.

Bij Waasland-Beveren willen ze dan ook volop inzetten op het talent van de 20-jarige winger. Koita tekende op de Freethiel een contract voor vier seizoenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties