Tien toptalenten die klaar zijn om de Jupiler Pro League te veroveren

Arjen T'Sjoen
| 16 reacties
Tien toptalenten die klaar zijn om de Jupiler Pro League te veroveren
Foto: © photonews

Ieder jaar breken er heel wat talenten door in de Jupiler Pro League. Ook nu staan er weer heel wat youngsters te trappelen om hun doorbraak te maken.

1) Xian Emmers 

Antwerp en Standard vochten om de handtekening van de jonge middenvelder, maar het was Waasland-Beveren die hem kon overtuigen. Waasland-Beveren huurt de technisch begaafde middenvelder met een optie tot koop. Emmers speelde in Italië al geregeld in de Serie B voor Cremonese en krijgt nu zijn kans op het hoogste niveau in België. We zijn benieuwd of het Belgische toptalent ook meteen zijn stempel kan drukken op de Freethiel.

2) Jérémy Doku

Vorig seizoen haalde Hein Vanhaezebrouck Jérémy Doku plots bij de eerste ploeg van RSC Anderlecht. Doku was slechts 16, maar liet af en toe toch al leuke dingen zien. Met zijn snelheid en onvoorspelbaarheid kan hij wedstrijden openbreken. We zullen Doku dit seizoen veel regelmatiger aan de slag zien.

3) Nihad Mujakic 

In februari deed KV Kortrijk eigenlijk al zijn toptransfer voor de zomermercato. Het haalde Nihad Mujakic weg bij FK Sarajevo en leende hem vervolgens nog voor een half seizoen uit. Mujakic is een beresterke centrale verdediger met een vlijmscherpe tackle. De kans is bestaande dat hij na het vertrek van Bennard Kumordzi meteen in de basis zal staan.

4) Thibault De Smet

Onder Hein Vanhaezebrouck kreeg De Smet al zijn eerste kansen bij AA Gent. Na lang afwachten besloot hij om deze zomer toch maar te vertrekken bij de Buffalo's. De linksback die ook centraal achterin uit de voeten kan, koos voor een transfer naar Sint-Truiden. Waarschijnlijk zal hij bij STVV meteen een basisplaats opeisen. 

5) Silas Gnaka

De linksback speelt al sinds januari 2017 bij KAS Eupen en maakte vorig seizoen voor het eerst echt speelminuten. De jonge Ivoriaan deed dat met verve en de kans lijkt dan ook bijzonder groot dat hij dit jaar echt zijn doorbraak kan maken. Indien Gnaka zijn opmars verderzet dan zal hij niet te houden zijn voor Eupen.

6) Amadou Sagna 

Wat een fantastische indruk liet Sagna op het WK -20. De Senegalees mag gerust een van de sensaties genoemd worden van dat tornooi. Club Brugge twijfelde bijgevolg niet en nam hem over van Cayor Feet . Aan de looplijnen en tactische kwaliteiten van Sagna zal nog werk zijn, maar talent heeft hij in overvloed. Mocht Club Brugge in staat zijn om Krépin Diatta nog een jaartje te houden dan heeft het in de zomer van 2020 de geknipte vervanger. 

7) Jhon Lucumi

Eigenlijk brak Lucumi vorig seizoen al door bij Racing Genk, maar dit seizoen moet dat van de bevestiging worden. Lucumi speelde een uitstekende Play Off I campagne en mag nu gaan bewijzen dat hij het ook over de volledige competitie kan. Als hij het niveau van vorig seizoen kan aanhouden dan zal Lucumi volgend jaar niet meer voor Racing Genk spelen.

8) Younes Delfi

Charleroi slaagt er al een tijdje in om goede Iraniërs naar Mambourg te halen. Met Younes Delfi wisten ze verschillende andere clubs af te troeven. Delfi is een pas 18 jarige dribbelaar die in Play Off II geregeld zijn kans kreeg van Felice Mazzu. Hij mist nog wat regelmaat, maar heeft alle kwaliteiten om een dragende speler te worden bij Charleroi dit seizoen. Samen met zijn landgenoot Gholizadeh zal hij verschillende verdedigers hoofdpijn bezorgen.

9) Jordi Mboula

Het zal toch echt wel uitkijken worden naar Jordi Mboula. De jonge Spanjaard werd bij de U19 van FC Barcelona topschutter in de UEFA Youth League en verkaste nadien naar AS Monaco. Daar kon hij nog niet echt doorbreken dus mag hij zich laten zien bij Cercle Brugge. Mboula is razendsnel en bijzonder doelgericht. Hij zal dit seizoen zeker een basisplaats hebben bij Cercle.

10) Jonathan David

Net als Lucumi kende David eigenlijk al z'n doorbraak vorig seizoen. Bij niet het beste AA Gent groeide David uit tot een van de beste spelers van de ploeg. Zowel in de spits als op het aanvallend middenveld liet hij zien fantastisch te kunnen voetballen en ook nog eens doelgericht te zijn. Met de terugkeer van Depoitre krijgt hij nu een spits bij zich die hem nog beter zal maken en meer ruimte zal geven. Na zijn schitterende prestaties met Canada deze zomer is David nog een jaar houden het hoogst haalbare voor de Buffalo's. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties