"We hebben ook wat spelers niet kunnen halen, maar als je ziet dat ze naar Kopenhagen of Club Brugge gaan ..."

"We hebben ook wat spelers niet kunnen halen, maar als je ziet dat ze naar Kopenhagen of Club Brugge gaan ..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury en Zulte Waregem zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Essevee begint met een thuiswedstrijd tegen KV Mechelen aan de nieuwe zoektocht naar de linkerkolom. Na twee moeilijke seizoenen is er opnieuw vechtlust.

"We hebben hard gewerkt, al was het niet altijd makkelijk. We hebben na een minder goed seizoen enorm moeten bouwen. We hebben al zeven spelers onder de 24 jaar binnengehaald, dat was belangrijk", aldus Francky Dury over de nieuwkomers. 

Onze voorbereiding was leerrijk

"We hebben ook een paar spelers gemist, maar als je ziet naar welke ploegen zij gegaan zijn (Kopenhagen, Reims, Vitesse, Club Brugge, …), dan was onze zoektocht niet slecht. Dat is het risico dat je neemt om spelers in te passen. We maken progressie, onze laatste wedstrijd tegen Willem II zaten er momenten in met goed voetbal."

En dus voelt Dury zich gewapend om de eerste wedstrijd van het seizoen aan te vatten: "Top zijn in het begin van het seizoen is moeilijk, zeker met mensen die vertrekken en mensen die erbij komen. Vraagtekens? Die zullen er bij elke ploeg op dit moment nog zullen zijn. Ook Anderlecht, Genk en anderen hebben nog hun problemen. Onze voorbereiding was in ieder geval leerrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties