Scepticus Snelders over 'nieuwe Anderlecht': "Praktisch niet realiseerbaar om zo te spelen"

Scepticus Snelders over 'nieuwe Anderlecht': "Praktisch niet realiseerbaar om zo te spelen"
Foto: © photonews

Het 'systeem Kompany' zal tijd nodig hebben. Het ziet er leuk uit als het werkt, maar er zijn ook zware tekortkomingen. Is het realistisch? "Guardiola gaf honderden miljoenen uit om zo te kunnen spelen hé", merkt analist Eddy Snelders op.

Na de match tegen KV Oostende werd er bij Anderlecht vooral gefocust op het positieve, maar Snelders ziet dat het toch moeilijk gaat worden om zo te spelen. "Het is niet dat Jupiler Pro League zo zwak is hoor dat je er gewoon kan doorlopen. Ik vind het praktisch quasi niet realiseerbaar om zo te spelen. Manchester City ja, maar die hebben honderden miljoenen aan de juiste spelers uitgegeven."

"Anderlecht heeft die spelers niet. Dat systeem van twee keer naar Didillon, nog eens breed, richting middenveld... Tegen dan staat heel de verdediging van de tegenstander alweer op zijn plaats. Het duurt een kwartier voor ze over de middenlijn zijn. Ik hoor nu dat het twee-drie jaar kan duren... Dat kan niet bij Anderlecht. Twee, drie maanden ja... Dat heb je om alles op zijn plaats te zetten."

Anderlecht heeft geen De Bruyne of Agüero

Snelders voorziet problemen in de komende matchen. "Met alle respect, maar Oostende is een degradatiekandidaat hé. De beste speler op het veld was Amuzu. Vlap was ook wel goed. Maar hoe langer de opbouw, hoe moeilijker het wordt om je rechtstreekse tegenstander voorbij te gaan. City heeft De Bruyne en Agüero... Die hebben maar een paar centimeter nodig. Maar zo lopen er geen rond bij Anderlecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties