Reactie Beverse nieuwkomers Verreth en Wiegel hebben elk apart verhaal, één van hen is wel zéér ambitieus

Beverse nieuwkomers Verreth en Wiegel hebben elk apart verhaal, één van hen is wel zéér ambitieus
Foto: © photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren hoopt met wat vers bloed dit seizoen uit de problemen te kunnen blijven. In elk geval hebben nieuwkomers Matthias Verreth en Andreas Wiegel al een bijzondere weg afgelegd. De eerste draaide nog mee in de A-kern van PSV, de andere komt uit een topvoetballand.

Verreth zat al sinds zijn achtste bij PSV en deed in Eindhoven de voorbereiding mee met de A-kern. Waarom kiest de jonge Belg dan toch voor Waasland-Beveren? "Vanwege het project dat mij is meegedeeld. Als je naar het verleden kijkt, zie je ook dat jongens die hier komen, later een stap hogerop kunnen zetten. PSV heeft een grote kern. De concurrentie was groot."

Een rechtstreekse doorbraak leek er niet meteen in te zitten. "Het was niet mogelijk om mij dan nog door te ontwikkelen. Het is niet dat er weinig uitdagingen voor mij lagen, maar op een gegeven moment moet je de realiteit onder ogen durven zien." De middenvelder hoopt zijn nieuwe ploeg wel iets te kunnen bijbrengen. "Mijn sterke punten zijn mijn passing, het spel lezen. Het defensieve aspect kan nog beter."

Een pak minder balbezit

Bij Waasland-Beveren zal het alleszins anders voetballen zijn. "Het is voor mij zeker aanpassen. We zullen misschien 30 tot 40 procent balbezit hebben terwijl het bij PSV tussen de 60 en 75 lag. Als je de bal hebt, moet je minder lopen. Als je dat wel moet doen, vreet dat energie."

De Duitser Andreas Wiegel verliet voor het eerst zijn thuisland om op de Freethiel te gaan voetballen. "De Duitse markt was moeilijk voor mij. Ze hebben liever jongere spelers." In Beveren hebben ze ook wel een jonge ploeg. "Ik denk dat ik op mijn 28ste het team kan leiden. Ik hoop dat we in play-off 1 geraken, waarom niet? Wat heb je eraan om voor een veertiende of vijftiende plaats te gaan?"

Play-off systeem uitgelegd

Het format heeft de flankverdediger wel even moeten bestuderen. "Ik kende de Belgische competitie niet. Ze hebben mij het play-off systeem echt moeten uitleggen." Er is ook een reden voor zijn grote ambities. "Vorig jaar had ik geen aangename ervaring met een degradatiestrijd en zijn we gezakt, maar nu is het compleet anders."

De ex-speler van Duisburg heeft alvast al een inschatting gemaakt van het voetbal in ons land. "Je hebt topteams als Brugge, Anderlecht en Standard. De andere ploegen zijn denk ik van het niveau van de tweede Bundesliga."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties