10 jaar geleden en nu vertelt Wasilewski voor het eerst over zijn horrorblessure: "Er zitten nog altijd negen schroeven in"

10 jaar geleden en nu vertelt Wasilewski voor het eerst over zijn horrorblessure: "Er zitten nog altijd negen schroeven in"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marcin Wasilewski heeft nog nooit gesproken over het gebeuren met Axel Witsel. Tot nu. De stoere Pool werd bezocht door La Dernière Heure en verrassend genoeg wou hij eindelijk erover praten.

Tien jaar geleden en iedereen herinnert zich nog wel de horrortackle van Axel Witsel, waardoor het been van 'Wasyl' op verschillende plaatsen gebroken was. “Hier zit een grote schroef”, vertelt hij. “Hier zit een metalen plaat. En hier zitten nog acht kleinere schroeven. Negen schroeven in totaal dus.”

Maar Wasilewski knokte zich terug, wat niemand meer verwacht had. Nu - op zijn 39ste - speelt hij nog altijd bij Wisla Krakau. “Het gaat goed met mij. Maar ik voel wel nog altijd een soort van stijfheid op de plek waar ik toen geopereerd ben. Op de plaats van de grote schroef. Elke ochtend als ik opsta, moet ik vijf minuten lopen of oefeningen doen om het stijve gevoel in mijn kuit te doen verdwijnen. Vooral de eerste stappen zijn moeilijk. Maar ik heb ermee leren leven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties