Uitblinker bij Standard, ooit doorverwezen bij Anderlecht: "Musonda zette je niet op de bank"
Redactie
| 9 reacties

Selim Amallah maakt indruk bij Standard

Uitblinker bij Standard, ooit doorverwezen bij Anderlecht: "Musonda zette je niet op de bank"
Foto: © photonews

Selim Amallah maakt indruk bij Standard. De middenvelder heeft een grote invloed op het spel van de Rouches en wordt zelfs gevolgd door Roberto Martinez. Ooit werd hij doorverwezen bij Anderlecht...

Amallah verloor zijn moeder op jonge leeftijd, wat een grote invloed had. "Zijn moeder verliezen, heeft hem gigantisch geraakt. Op het veld bleef hij zijn mannetje staan en het leek zijn spelplezier niet aan te tasten, maar je voelde iets aan hem en dat is ook volkomen logisch eigenlijk. Zoiets is voor iedereen vreselijk", klinkt het bij Mo Ouahbi, jeugdtrainer bij Anderlecht, in HBvL.

In 2012 liet Anderlecht hem weten dat hij moest vertrekken. "Achteraf kun je zeggen dat Anderlecht verlaten zijn karakter gevormd heeft. Dankzij zijn mentaliteit staat hij nu waar hij staat. Want vergis je niet, het is heel lastig wanneer een club als Anderlecht je op vijftienjarige leeftijd zegt dat je moet vertrekken. Sommigen laten het dan hangen, maar hij putte er na verloop van tijd juist kracht uit."

Hij had de pech dat er een groter talent op zijn positie speelde. "Charly Musonda was zijn directe concurrent en die zette je simpelweg niet snel op de bank”, aldus Ouahbi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties