Pijnpunt blijft lichtjes nazinderen in Mechelen: "Concentratie het belangrijkste"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 15 reacties

Wouter Vrancken wil meer concentratie bij stilstaande fases

Pijnpunt blijft lichtjes nazinderen in Mechelen: "Concentratie het belangrijkste"
Foto: © photonews

De competitiestart van KV Mechelen is sowieso veel beter dan verhoopt. Al is er wel één werkpunt dat van in het begin naar voren kwam en dat na vijf speeldagen nog niet is verholpen: het verdedigen op stilstaande fases. Wouter Vrancken wil dat zijn spelers de concentratie meer gaan vasthouden.

Voorbije vrijdag tegen Moeskroen gaf KV Mechelen in defensief opzicht het beeld wat het ook in andere wedstrijden gaf. Vanuit het veldspel werd het niet al te veel uit verband gespeeld, maar in de slotfase was het wel tweemaal kwetsbaar op hoekschop. Bij één van die twee keren scoorden de bezoekers de late gelijkmaker.

"Het was weer een stilstaande fase waarbij we verdedigend niet goed stonden. Al was ook het andere tegendoelpunt vermijdbaar", wilde Vrancken er eerst niet te diep op ingaan. Al kan de KVM-trainer niet naast de tendens kijken. "We geven weinig weg, maar er zijn wel die hoekschoppen. Dat is al heel fel aangekaart."

Geen Van Damme

Het is ook enigszins een kwestie van het spelersmateriaal dat op dat vlak door omstandigheden wel of niet aanwezig is. "Door het ontbreken van Van Damme missen we wel wat gestalte. Die kon anders heel wat opruimen. Vorig seizoen hadden we ook Mera die een beest was op stilstaande fases."

Vrancken blijft wel geloven in de kwaliteiten van zijn verdedigers om met dat soort situaties om te gaan. Het is volgens hem vooral een kwestie om de focus te behouden, op elk moment in de wedstrijd. "Bij die standaardsituaties is de concentratie het belangrijkste. Als je je man alleen laat staan, heeft het daarmee te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties