Guardiola blijft overtuigd van de trainerscapaciteiten van Kompany: "Geef hem tijd"

Malik Hadrich
Malik Hadrich
| 3 reacties
Guardiola blijft overtuigd van de trainerscapaciteiten van Kompany: "Geef hem tijd"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Pep Guardiola heeft Vincent Kompany een paar seizoenen onder zijn hoede gehad als trainer van Manchester City en samen wonnen ze veel prijzen. De Spanjaard heeft, ondanks de vele blessures van Kompany, altijd het vertrouwen blijven behouden in zijn skipper.

Pep Guardiola bleef wat cryptisch toen hij naar de stroeve competitiestart van Anderlecht werd gevraagd. "Geef hem tien De Bruynes en tien Messi's en hij zal en ongelofelijke trainer zijn", aldus de Spaanse manager van Manchester City bij VOOSport.

Hij is erg overtuigd van de kwaliteiten van Vincent Kompany. "Als hij hard zijn best blijft doen en blijft werken, dan komt het wel in orde. Want hij heeft de juiste persoonlijkheid en hij kent het spelletje", ging hij verder.

Tijd geven

"Kompany wist tussen de lijnen al wat er op het veld gebeurde en langs de zijlijn is het makkelijker te lezen. Ze kennen hem bij Anderlecht, daarom hebben ze voor hem gekozen. Ik weet dat hij een oprecht iemand is. Ik weet zeker dat hij net zo betrokken zal zijn als toen hij hier was. Soms kosten de dingen tijd, maar als we hem dat geven, dan zal alles in de juiste plooi vallen", was de boodschap van Guardiola over zijn voormalige aanvoerder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties