Hoe kies je spelers voor een all-stars game? "Zorg ervoor dat ze niet meer spelen" & "Balotelli zou moeten komen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Manchester
| 2 reacties

Vincent Kompany verzamelde tal van grote namen voor zijn Testimonial Match

Hoe kies je spelers voor een all-stars game? "Zorg ervoor dat ze niet meer spelen" & "Balotelli zou moeten komen"

Zeggen dat je een Testimonial Match gaat doen met tal van legendes is één ding, die (voormalige) topvoetballers overhalen om mee te doen is andere koek. Vincent Kompany verzamelde toch een bont allegaartje, maar moest zelf afhaken.

Het was de eerste vraag op de persconferentie, of Kompany zelf op het veld zou staan. "Jammer genoeg niet", aldus de organisator van de Testimonial Match. "Ik zit met een kleine blessure aan de hamstrings. Jammer, maar ik zie er, net zoals jullie wellicht ook, de ironie wel van in", knipoogde hij naar zijn vele blessures die hij al heeft gehad.

De grote afwezige

Zelf zal de speler/trainer van Anderlecht niet tussen de witte kalklijnen staan, al zijn vormen de City Legends zonder hem ook nog een sterk elftal. "Ik heb spelers proberen te kiezen die tijdens mijn elf jaar bij de club iets hebben bijgedragen. Anders had ik ook gewoon aan Pep kunnen vragen of ik met zijn ploeg mocht spelen."

Naast Kompany is zijn maatje Yaya Touré de grote afwezige. "Uiteraard heb ik gevraagd of hij er bij wou zijn. Hij moest erbij zijn, maar hij blijft in China. Zijn team neemt het serieus en gaat vol voor de promotie. Hij mocht dus niet."

Shay Given en Mario Balotelli zijn twee gevallen apart. De doelman, die nochtans een verleden bij City heeft, zal in doel staan bij de Premier League XI. En de Italiaan "zou moeten komen, maar met hem weet je natuurlijk nooit", lachte Kompany.

Wat er opvalt bij de spelers van de Premier League All-Star XI is dat de meerderheid een verleden heeft bij aartsrivaal Manchester United. "Het is een project dat de daklozen in de 'Greater Manchester Area' steunt en ik ben verheugd dat ze zich er mee achter zetten. Die steun zag je ook al op het galadiner in februari."

Het Rode deel van Manchester

Kompany is er zich wel van bewust dat de fans van City nu niet plots zullen juichen als bijvoorbeeld Carrick, Scholes of Giggs de bal hebben. "Dat hoort er bij. Wij hebben vroeger ook ons deel gehad in Old Trafford. Vele andere 'Legends' wonnen in het begin van mijn periode in Engeland steeds van ons, maar dat is in de loop der jaren gelukkig veranderd.

Kompany kaartte nog een ander probleem aan. "Zorg ervoor dat je 'legends' niet meer actief zijn. Die fout heb ik wel gemaakt", lachte hij. Anderzijds is het niet evident om 'oudjes' weer op een veld te krijgen.

"Een groot deel van hen wou vroeger per se 90 minuten spelen, terwijl je hen nu een gunst doet om ze geen hele match te laten spelen. Nu is het van 'mijn hamstring dit en mijn rug of mijn kuit dat'", besloot Kompany.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties