Kirren van de pret in Eindhoven en Camp Nou: vijfklapper van Oranje-ster(!), 16-jarig talent imponeert bij Barça

Enkele laatavondwedstrijden op zaterdag in Europa waren wel erg de moeite. De Eredivisie en La Liga zag een wedstrijd waarin de thuisploeg liefst vijf maal raak trof. In Eindhoven werd het helemaal te gek: daar werden alle doelpunten gescoord door dezelfde speler.

Donyell Malen beleefde al een droomdebuut bij de Nederlandse nationale ploeg door meteen te scoren. De 20-jarige speler demonstreerde zijn scorend vermogen ook in de thuismatch tegen Vitesse. Malen zette PSV al snel op voorsprong en knikte een kleine twintig minuten voor rust zijn tweede van de avond binnen.

Dat was meteen ook de ruststand. De honger was bij Malen echter nog niet gestild. In de tweede helft had hij amper een half minuutje nodig om zijn hattrick compleet te maken. In de slotfase ging de bal nog tweemaal op de stip en kon de youngster ook nog nummer vier en vijf tegen de netten jagen. Zo werd het een droge 5-0.

Vijf treffers voor de thuisploeg zagen ook de fans van FC Barcelona in Camp Nou. De 16-jarige Ansu Fati kwam voor het eerst aan de aftrap en scoorde al na enkele minuten. De tiener uit Guinee-Bissau vond ook op het veld van Sociedad al de weg naar doel. Tegen Valencia kwamen ook De Jong, Piqué en Suarez (2x) op het scorebord. Het werd 5-2.