Geen vierde keer op zeven speeldagen? KV Kortrijk weet waar het tegen Moeskroen moet op letten

Geen vierde keer op zeven speeldagen? KV Kortrijk weet waar het tegen Moeskroen moet op letten
Foto: © photonews

KV Kortrijk trekt op zondagavond naar Moeskroen voor speeldag 7 en gaat daar op zoek naar zijn derde overwinning van het seizoen. Het werkpunt is alvast bekend.

De Kerels staan momenteel met 8 op 18 best wel tussen de mensen, maar het had eigenlijk echt wel al meer kunnen zijn. Dat beseffen ze bij Kortrijk zelf ook. "Het was wat jammer dat we tegen Standard én tegen Oostende nog een late tegentreffer slikten", aldus Julien De Sart daarover.

En ook coach Yves Vanderhaeghe zag het met lede ogen aan op speeldag 6 tegen de Kustboys: "Als je een vroege achterstand kan ombuigen en op weg bent naar winst, dan moet je leep zijn en uit je eigen zestien kunnen blijven."

Al drie keer voorsprong weggegeven

"Maar dat hebben we nagelaten: we kropen iets te veel achteruit en op die manier hebben we dan ook nog die strafschop tegen gekregen, waaruit dan de 2-2 viel", aldus de coach van KV Kortrijk over het tegenvallend resultaat.

Iets wat zich tegen Moeskroen niet voor een vierde keer mag voordoen, beseffen de Kerels. Kortrijk verspeelde dit seizoen al heel wat punten na een voorsprong: in Genk gaf het een 0-1 voorsprong nog helemaal uit handen (2-1), in en tegen Standard hetzelfde en ook tegen Oostende liep het dus verkeerd. Of hoe acht punten er ook zomaar (veel) meer hadden kunnen zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties