Tottenham geeft gewonnen positie uit handen, Jan Vertonghen antiheld

Tottenham verspeelde onnodige punten in Olympiakos. Na een 0-2 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht, maar de Grieken dwongen - onder meer door een domme strafschopfout van Vertonghen - alsnog een puntendeling af.

Tottenham, met Alderweireld en Vertonghen de hele wedstrijd tussen de lijnen, leek het na een halfuur al voor mekaar te hebben in de heksenketel in Griekenland. Toen stond het al 0-2, na een penaltydoelpunt van Harry Kane en heel knap schot van Lucas Moura.

Vlak voor rust milderde Podence voor Olympiakos. Tien minuten na rust werd Vertonghen de antiheld voor Tottenham. Totaal onnodig en onhandig beging hij een overtreding in de rechthoek. De kleine Fransman Mathieu Valbuena pakte het cadeau en verschalkte zijn landgenoot Hugo Lloris.