Vanzeir toont zijn klasse, ex-ploegmaat kende die al: "In de zestien weinig spelers met meer 'cool'"

Vanzeir toont zijn klasse, ex-ploegmaat kende die al: "In de zestien weinig spelers met meer 'cool'"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dante Vanzeir kwam vrijdag boven water bij KV Mechelen met twee klassegoals, zijn eerste voor KV Mechelen. Voor Mo Messoudi geen verrassing: "In de zestien is hij dodelijk."

Messoudi speelde met Vanzeir bij Beerschot en kent de kwaliteiten van de 21-jarige spits door en door. "Dante is in de zestien levensgevaarlijk. Ik heb nog maar weinig spelers gezien die in de grote rechthoek zo'n 'cool' hebben. Hij heeft de rust om een tegenstander uit te kappen en de kwaliteit om met links en rechts naar doel te trappen. Daarbij is hij ook redelijk snel", aldus de huidige analist.

Messoudi ziet wel ook nog werkpunten. "Hij is niet de speler voor de combinatie. Buiten de zestien is hij minder goed. Samenspel, kaatsen, dribbelen... daar heeft hij nog werk aan."

Hij kan samenspelen met Engvall

Maar hij zou in een 4-4-2 een goeie combo met Engvall kunnen vormen. "Engvall is de man die meer uitzakt, terwijl Dante gevaarlijk is als diepste man. Engvall is completer, maar speelt niet dezelfde positie."

Nochtans werd Vanzeir bij Beerschot regelmatig op de flank uitgespeeld. "Wij speelden een 4-3-3 en de trainer koos voor Noubissi in de spits. Daarom moest Dante van de flank komen, maar daar verliest hij toch van zijn mogelijkheden", meent Messoudi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties