Paars-wit in crisis tegen paars-wit in crisis: "Beerschot zal maar beter voor iedere grasspriet vechten"

Paars-wit in crisis tegen paars-wit in crisis: "Beerschot zal maar beter voor iedere grasspriet vechten"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Meer geladen gaat een Beerschot-Anderlecht nog nooit geweest zijn. Beide ploegen zitten in crisis en bij beide eisen de supporters een overwinning. Ja, ook bij Beerschot, waar ze de slechte resultaten en prestaties beu zijn.

Normaal gezien zou je zeggen dat de verwachtingen niet zo hoog gespannen zijn als Anderlecht tegen een 1B-club speelt, maar... "Ik denk dat Beerschot zich in een onnodige positie gewurmd heeft", aldus supporter Nick Vergauwen.

"Ze moeten bijna winnen. Anderlecht blijft natuurlijk wel Anderlecht, maar om iedereen rustig te houden, kan er maar beter gewonnen worden. Of er moet toch tenminste voor iedere grasspriet gevochten worden. Dan zou een verlies nog aanvaardbaar zijn."

Het is archislecht in vergelijking met vorig seizoen

Beerschot heeft op verplaatsing nog niet kunnen winnen en ook thuis was het nog niet fantastisch, al werden er wel punten gepakt. "Waarom er nu tegen Anderlecht gewonnen moet worden? Deels zal dat te maken hebben met de Antwerpse arrogantie", lacht Vergauwen.

"Maar het is ook het bestuur dat de druk heeft opgejaagd. Als je voorzitter in de krant met een glas champagne verkondigt dat je naar 1A gaat. En daarna zegt dat je de titelfavoriet bent en dan zulke prestaties neerzet... Op Leuven en Virton was het om te huilen. En ook thuis was het archislecht in vergelijking met vorig seizoen. Om de supporters te sussen win je toch beter. En waarom niet? De Beker is toch een speciale competitie."

Ik begrijp niet waarom een doorwinterde zakenman als Vrancken zulke uitspraken doet

Omdat Anderlecht ook zware klappen gekregen heeft, zit de kans er wel in. "Kijk, ik wil de rol van de supporters niet maximaliseren, maar ook zeker niet minimaliseren. Je zag dat die jonge gasten van Anderlecht zondag in Brugge ook geïntimideerd waren. Dat zullen ze hier dan ook zijn", belooft Vergauwen. 

Trainer Stijn Vreven houdt zich best al vast als het resultaat en de manier waarop tegenvallen. Al heeft voorzitter Francis Vrancken wel al een paar keer herhaald dat hij zal aanblijven. "Als je de voetbalwereld kent, zou ik Vreven zijnde nu pas echt schrik krijgen. Ik begrijp ook niet dat een doorwinterde zakenman als Vrancken zulke uitspraken doet. Onze geloofwaardigheid heeft al genoeg deuken gekregen. Waarom je laten verleiden tot zulke uitspraken door de media? De club wint daar niks mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties