Heenronde van eerste periode in 1B zit erop: wie zijn de verrassingen en de teleurstellingen?
Nils Wens
| 7 reacties

wie zijn de verrassingen en de teleurstellingen in 1B

Heenronde van eerste periode in 1B zit erop: wie zijn de verrassingen en de teleurstellingen?

De heenronde van de eerste periode in 1B zit erop. OH Leuven staat voorlopig knap aan de leiding met 16 op 21. Virton staat tweede met 15 op 21 en Union vervolledigt het podium met 14 op 21.

OH Leuven doet het voorlopig uitstekend in 1B. Ze zijn dan ook op korte tijd één van de favorieten geworden om te promoveren naar eerste klasse. Euvrard heeft een mooie ploeg gebouwd en vooral voorin hebben ze met Henry en Perbet heel wat offensieve kracht. Maertens is dan weer één van de smaakmakers op het middenveld.

De grootste verrassing is voorlopig misschien wel Virton. Zij staan knap tweede met 15 op 21 en ze hebben enkele mooie overwinningen geboekt zoals een 4-0 tegen Lokeren en een 3-0 tegen Beerschot. Vooral Couturier en Cruz maken veel indruk bij Virton

Ook Union en Westerlo doen het uitstekend en zij zullen nog strijden met OHL om die eerste periodetitel.

Teleurstellingen

Beerschot en Lokeren werden gezien als de grote titelfavorieten, maar voorlopig stellen ze toch teleur. Ze zullen een serieus tandje moeten bijsteken in de tweede periode, want de eerste periode lijkt al voorbij voor deze twee ploegen. Zeker voor Lokeren, want zij haalden amper 5 op 21. Het spel moet ook veel beter bij de troepen van De Boeck. Vooral voorin stokt het, want ze konden maar 4 keer scoren in 7 wedstrijden. 
 

Voor Beerschot zou het nog kunnen, maar dan moet het vooral op verplaatsing beter. Thuis haalden ze 9 op 9, maar uit hebben ze maar 1 op 12 kunnen pakken. Ze staan al zes punten achter op OHL in deze eerste periode. 

Roeselare en Lommel werden voor het seizoen al gezien als degradatiekandidaten en de heenronde lijkt het ook te bevestigen. Het zijn voorlopig de twee zwakste teams in 1B. Roeselare heeft zelfs nog geen wedstrijd kunnen winnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties