Club Brugge laat in zijn kaarten kijken en komt zelf met de straffe cijfers van lucratieve zomermercato over de brug

Clint Vens
| 30 reacties
Club Brugge laat in zijn kaarten kijken en komt zelf met de straffe cijfers van lucratieve zomermercato over de brug
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge kende een uiterst succesvolle zomermercato. Sportief lijken de meeste aanwinsten een schot in de roos, maar ook op financieel vlak deden de Bruggelingen gouden zaken.

Opvallend is dat blauw-zwart nu op eigen intiatief met alle cijfertjes op de proppen komt. Het wil daarmee een voorbeeld zijn voor alle andere profclubs door volledig transparantie te verschaffen met betrekking tot al hun transferbewegingen. 

Volgens het overzicht kwam er in totaal 55 miljoen euro binnen op Jan Breydel. Vooral de transfers van Wesley, Nakamba en Danjuma waren financiële voltreffers. Aan de andere zijde spendeerde Club dan weer 31 miljoen euro op de transfermarkt. 

Okereke (10 miljoen) en Mignolet (7 miljoen) waren hier de grote slokkoppen, maar ook contractverlengingen en huurbeurten behoren tot dit bedrag. Club sloot in totaal 111 contracten af voor 11 inkomende en 23 uitgaande transfers. 

Opvallend is ook nog dat er maar 5,27% aan tussenpersonen betaald werden en dat er slechts bij 22 transacties een makelaar vergoed werd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties