Yves Vanderhaeghe wil (nog) niet panikeren na 1 op 15: "Er zakt maar één ploeg ..."

Yves Vanderhaeghe wil (nog) niet panikeren na 1 op 15: "Er zakt maar één ploeg ..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

1 op 15. Dat is het magere bilan van Yves Vanderhaeghe en KV Kortrijk de voorbije weken. En dus moeten ze bij De Kerels stilaan toch eerder naar beneden dan naar boven gaan kijken. De coach zag een goede eerste helft, maar ook werkpunten.

"We spelen - zeker in de eerste helft - een verdienstelijke partij. De organisatie stond goed, de taken werden goed uitgevoerd en daardoor kwam Gent ook niet in zijn normale spel", aldus Yves Vanderhaeghe na de wedstrijd in zijn persbabbel.

"Af en toe kwam er wat ruimte, maar daar deden we misschien te weinig mee. We kregen toch wat corners, wat hoopgevend was bij de rust. De spelers geloofden er nog in, tot aan het doelpunt had ik geen twijfel. Opnieuw worden we genekt op een stilstaande fase, daarna gaven we wat ruimte aan hun middenveld en dan zag je hun voetballend vermogen." 

Zolang er één ploeg onder ons staat, blijven we veilig

"Dan was het wachten op de 2-0. We konden er te weinig tegenin brengen, ook in balbezit - dat was ook de verdienste van Gent", aldus nog de bezoekende coach. "We moeten deze zaak nu rustig gaan analyseren met oog op de volgende weken."

Ongerustheid is er nog niet bij Vanderhaeghe, al beseft hij ook dat Kortrijk opnieuw zijn start heeft gemist: "We moeten niet panikeren, er is maar een ploeg die zakt. Op dit moment staan we nog veilig, zolang er een ploeg achter ons staat is dat zo. Maar het is zeker dat we nu vooral naar onderen moeten kijken." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties