Fan Board eist duidelijke communicatie van RSCA: "Doelen bijstellen"

Nico Wieme
| 16 reacties
Fan Board eist duidelijke communicatie van RSCA: "Doelen bijstellen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het RSCA Fan Board, het overkoepelende supportersorgaan van Anderlecht, beseft dat het "quasi onmogelijk" is voor paars-wit om Play-off 1 te halen. "Anderlecht zou er goed aan doen dat openlijk te communiceren", zegt Frank Eeckhout van het Fan Board.

De Anderlechtfans waren niet opgezet met het nieuwe puntenverlies tegen Waasland-Beveren. Na het mooie, dominante voetbal van de beginweken blijven nu de resultaten uit. “Met het goede voetbal ebt ook het vertrouwen weg. De weinig kansen die we krijgen, wringen we de nek om”, deelt Frank Eeckhout mee aan Belga.

Het paars-witte Fan Board behoudt ondanks de povere prestaties en resultaten het vertrouwen in “The Process”. “We hebben jaren gesmeekt om jonge gasten een kans te geven. Dat gebeurt nu ook. Door de enorme druk zijn de jongeren echter bang om te falen. Dat is niet goed, ze zouden vrij en onbezonnen moeten kunnen spelen.”

Europees voetbal

Eeckhout vindt dat Anderlecht de doelen moet bijstellen. “Play-off 1 halen is quasi onmogelijk. Kijk eens hoeveel punten we moeten inhalen. Anderlecht zou er goed aan doen dat te communiceren. Dat kan verlossend werken voor de ploeg en de achterban. Bij de supporters zijn de verwachtingen nu veel te hoog.”

“Die verdomde play-offs waar RSCA zo tegen is, kunnen nu in ons voordeel zijn. Door Play-off 2 te winnen, kunnen we nog eens Europees spelen. Gelukkig winnen we in de beker van Beerschot, want de bekercompetitie is het belangrijkste. We hebben nu twee maanden tijd om te bouwen naar het volgende bekerduel”, ziet Eeckhout het nog positief in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties