🎥 Ex-Genkenaar: "Ik vertelde Van Gaal dat ik liever bij mijn vrienden op Mallorca wilde zijn"

🎥 Ex-Genkenaar: "Ik vertelde Van Gaal dat ik liever bij mijn vrienden op Mallorca wilde zijn"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Theo Janssen, die nog voor Racing Genk speelde, was een steengoede voetballer. Vooral zijn linkervoet was pure klasse. Maar hij was ook eigenzinnig. Hij kampte wel eens met overgewicht, rookte zijn sigaretje voor en na de match en... hij kreeg het op zijn heupen van Louis Van Gaal.

Theo Janssen kwam in Nederland uit voor Twente, Vitesse en Ajax. Hij groeide er uit tot een cultvoetballer. Zondag vertelde hij in Studio Voetbal (NOS) over zijn aanvaring met Louis Van Gaal. Het is misschien wel tekenend voor hem.

In 2002 was Louis Van Gaal bondscoach van Oranje. Nederland wist zich echter niet te plaatsen voor het WK. Daarom besloot Van Gaal zich bezig te houden met de U20, die wél geplaatst waren voor het WK. Van Gaal riep de groep weken op voorhand bijeen, maar al gauw had Theo Janssen het gezien met de ex-coach van onder andere Ajax en Barcelona.

"Na alweer een bespreking had ik het gehad, en dan waren we nog niet eens vertrokken naar het WK. Ik werd helemaal gek van hem. Dat heb je soms met trainers. Dan ben ik hem gaan zeggen dat ik liever bij mijn vrienden in Mallorca was en ben ik vertrokken."

Bekijk het fragment hier:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties