De Mos orakelt: "Ajax en Club Brugge worden de nieuwe giganten in Europa"
Clint Vens
| 27 reacties

"Ajax en Club Brugge worden de nieuwe giganten in Europa"

De Mos orakelt: "Ajax en Club Brugge worden de nieuwe giganten in Europa"

Club Brugge freewheelt momenteel door de Belgische competitie en hield dinsdag ook nog eens Real Madrid in bedwang. Indrukwekkend, dat vindt ook Aad de Mos.

De 72-jarige Nederlander strooit met lof naar de Brugse bestuurkamer: "Als ik Mannaert en Verhaeghe hoor praten, dan zie je dat ze de ideeën van Ajax overpakken", zegt De Mos in Het Laatste Nieuws.

"Ze investeren in jonge spelers, zoals Wesley, die voor een pak geld verkocht worden. Zoals Ajax Blind en Tadic kocht, haalde Brugge Mignolet en stelde men Clement aan - ook het salarisplafond werd gevoelig opgetrokken. Als je in 2024 wil aansluiten bij de allergrootste clubs, dan moet je nu punten scoren. En dat kan alleen door een goeie visie en filosofie - dat hebben ze in Brugge begrepen."

Europees topclub in wording

De Mos zit, zoals we hem kennen, ook niet om een straffe uitspraak verlegen: "Het worden de nieuwe giganten in Europa, de nieuwe krachten. In eigen land zijn ze onklopbaar geworden, terwijl ze bijna elk jaar verzekerd zijn van Champions League-voetbal."

"Wie niet volgt, valt af - zo ontstijgt Club meer en meer de concurrenten zoals Anderlecht, Genk en Standard. Europese topclubs met een verkeerde visie krijgen het lastig. Kijk naar Real Madrid en Tottenham, die hun selectie niet verversen of doorselecteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties