Dennis Praet heeft het naar zijn zin in de Premier League: "De trainingen in Italië waren iets saaier"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Tubeke
| 0 reacties

De overstap van de Serie A naar de Premier League is Dennis Praet goed bevallen

Dennis Praet heeft het naar zijn zin in de Premier League: "De trainingen in Italië waren iets saaier"

Na drie seizoenen in de Serie A bij Sampdoria maakte Dennis Praet de overstap naar Leicester City, een subtopper in de Engelse Premier League. Die overstap heeft hij zich nog geen seconde beklaagd.

De Gouden Schoen van 2014 start geregeld in de basis bij Leicester en amuseert zich ook op training. "We doen veel partijtjes, het gaat snel op en af. De intensiteit ligt veel hoger en ja... het is gewoon leuker", liet Dennis Praet woensdag optekenen op het persmoment van de Rode Duivels.

En daarin verschilt het Engelse voetbal wel degelijk met het Italiaanse. "De trainingen waren daar iets saaier en langer. Ook veel oefenen op stilstaande fases. Het was tactischer, dat wel, maar daardoor stonden we vaker stil", ging Praet verder.

"Dit is een stap vooruit, want ik speel in de grootste competitie van Europa bij een club waar erg veel kwaliteit rondloopt en die het voetbal brengt dat ik zelf ook graag speel. We willen ook gaan voor een plaats die Europees voetbal oplevert", stelde Praet zich ambitieus op.

En ook met de trainer, Brendan Rodgers, kan hij het goed vinden. "Het is een goeie trainer en een warme persoonlijkheid. Hij praat ook veel met de spelers. Iets wat in Italië niet veel gebeurde. Je kan hem een beetje vergelijken met Roberto Martinez", besloot de gewezen middenvelder van Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties