Analyse Zes dingen die we onthouden we van de afgelopen interlandbreak

Dante Bellon
| 0 reacties
Zes dingen die we onthouden we van de afgelopen interlandbreak
Foto: © photonews

De afgelopen interlandbreak bracht weer heel wat spektakel met zich mee. Wij zetten de zes meest bijgebleven feiten even op een rijtje.

Engelse vrees realiteit

Waar de Engelsen vooraf voor vreesden, is uitgekomen. De wedstrijd in Bulgarije werd tot twee maal toe gestaakt wegens racistische gezangen en opmerkingen vanuit de tribunes. Er waren onder meer nazigroeten te zien en oerwoudgeluiden te horen. Uiteindelijk won Engeland de wedstrijd met 0-6, maar blijft er een smet over deze overwinning hangen. (lees er hier meer over)

Italië schrijft (bijna) geschiedenis

Italië staat een stap verwijderd van een afspraak met de geschiedenisboeken. De Squadra Azzurra won in Liechtenstein (0-5) voor de negende keer op rij en evenaart daarmee een tachtig jaar oud record. Het laatste puntenverlies dateert van 17 november 2018. Toen speelde Italië gelijk tegen Portugal in de Nations League. Op 15 november kan het in Bosnië dus geschiedenis schrijven.

SIIIIIIIUUUUUUU!

Het lijkt bijna onwezenlijk, maar alweer een mijlpaal in de geschiedenis van Cristiano Ronaldo. De Portugese speler van Juventus bereikte de kaap van 700 officiële doelpunten voor club en land. In Kiëv verloor Portugal dan wel met 2-1, toch zorgde Ronaldo er vanop de stip voor dat hij een streepje kan bij trekken.

Dwergstaat verrast

Het was inmiddels al twaalf jaar geleden dat Liechtenstein nog eens twee wedstrijden achter elkaar kon afsluiten zonder nederlaag. Daar kwam afgelopen weekend verandering in. Liechtenstein speelde thuis 1-1 gelijk tegen Armenië nadat het een maand geleden ook al 1-1 speelde in Griekenland. De laatste keer dat de dwergstaat twee opeenvolgende matchen niet verloor, was in 2007.

Clean sheet Belgium

Ook onze nationale ploeg mag er een mijlpaal bijschrijven (en waarschijnlijk blijven schrijven). De 0-2-overwinning in Kazachstan was de zevende opeenvolgende wedstrijd zonder tegendoelpunt voor de Rode Duivels. Het is al 704 minuten geleden dat het laatste tegendoelpunt viel. Dat was in de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Rusland (3-1).

Dan toch geen 50?

Hij werd gevierd als de nieuwe koning. Romelu Lukaku is de naam. Tegen San Marino (9-0) maakte Lukaku zijn 50e en 51e doelpunt als Rode Duivel. Althans, dat dacht iedereen. Want volgens de officiële FIFA-statistieken heeft de speler van Inter 48 doelpunten achter zijn naam staan. Een oefenwedstrijd tegen Luxemburg in 2014, waarin Big Rom drie keer scoorde, telt niet mee omdat toenmalig bondscoach Marc Wilmots een keer te veel wisselde. Zo moet Lukaku dus nog even op zijn feestje wachten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties