Cisse Severeyns blikt vooruit op een speciale derby tussen twee van zijn ex-clubs: "Dat zijn ze bij KV nog niet vergeten"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 11 reacties

Cisse Severeyns blikt vooruit op de streekderby tussen KV Mechelen en Antwerp

Cisse Severeyns blikt vooruit op een speciale derby tussen twee van zijn ex-clubs: "Dat zijn ze bij KV nog niet vergeten"

Zondag staat de streekderby tussen KV Mechelen en Antwerp op het programma. "Beter een goede buur dan een verre vriend", zo luidt de uitdrukking en dat is perfect van toepassing op de twee teams. Cisse Severeyns speelde bij beide clubs en was altijd goed tegen zijn ex-ploegen. "Zeker tegen Antwerp!"

Het stadion is uitverkocht en dat verbaasde Cisse Severeyns allerminst. "Ze hebben allebei een enorme aanhang." Maar het is niet omdat het een burenduel is en omdat de opkomst talrijk zal zijn dat het beide supporterskampen elkaar het leven zuur gaan maken.

Geen gespannen sfeer

"De fans van Mechelen hebben veel sympathie voor die van Antwerp. Toen de club door donkere dagen ging was er het mooie gebaar van Antwerp-fans. Zij zamelden eigenhandig geld in om de club mee te redden en dat zijn ze bij KV niet vergeten", legde Severeyns uit. Dat verklaart de aangename derbysfeer, maar wat verwacht Severeyns van het duel?

"Een lastige vraag, want thuis is Mechelen toch sterk. Maar ik heb een lichte voorkeur voor Antwerp, dus zeg ik 1-2. Bij de thuisploeg zal het afhangen van de vorm van de dag. Als Antwerp zich aan zijn spel weet te houden, dan trekken ze het normaal gezien wel over de streep."

Maar daar knelt het schoentje bij de Great Old. Na een voorsprong laten ze het soms wat hangen en van de laatste match voor de winterstop onthouden we toch vooral het akkefietje tussen Refaelov en Mbokani. "Een jammere zaak. En het leefde bij de supporters, want daar werd toch flink over geklaagd. Duidelijke afspraken zouden kunnen helpen, maar zelfs dan kan je nog zoiets voorhebben."

Voor Geoffrey Hairemans, sinds deze zomer bij KV Mechelen, wordt het een speciaal weerzien met de club waar hij nog steeds op handen wordt gedragen. "Zeker en vast, maar niet te vergelijken met wat we op de Bosuil zullen zien!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties